De Sănătate

Punem punctul pe știi

Copil cu arsuri după explozia unei butelii

luni, 12 decembrie 2022, 02:50
1 MIN
 Copil cu arsuri după explozia unei butelii

Un copil în vârstă de doi ani a ajuns la Spitalul de Copii „Sf. Maria” din Iaşi după ce o butelie a explodat într-un bloc din oraşul Hârlău. Acesta a suferit arsuri la nivelul feţei, iar medicii spun că norocul său a fost că se afla în altă cameră decât cea în care a explodat butelia, nefiind astfel expus direct suflului exploziei. 

Incidentul a avut loc în cursul după-amiezei de sâmbătă la etajul patru al unui bloc de pe strada Alexandru Lăpuşneanu din Hârlău şi nu a fost urmat de incendiu. La locul intervenţiei au ajuns un echipaj de prim ajutor şi o autospecială, fiind solicitate şi echipaje de la EON şi de la Inspectoratul de Stat în Construcţii. S-au autoevacuat 10 adulţi şi cinci copii, dar nu au avut nevoie de îngrijiri medicale. Copilul în vârstă de doi ani a fost transportat la Iaşi cu elicopterul SMURD.

„După evaluarea în cadrul Unităţii Funcţionale de Arşi s-a stabilit diagnosticul de arsură grad II B extremitate cefalică şi membre superioare, pe 8% suprafaţa corporală. Copilul nu prezintă arsură de căi aeriene, din fericire copilul este stabil hemodinamic şi respirator. Va rămâne internat în Unitatea Funcţională de Arşi pentru tratamentul leziunilor de arsură”, a explicat dr. Sidonia Susanu, coordonatorul Unităţii Funcţionale de Arşi de la Spitalul de Copii „Sf. Maria” din Iaşi. În cursul zilei de duminică medicii au anunţat că starea copilului este bună, se alimentează, este cooperant şi va rămâne în continuare internat în Unitatea Funcţională de Arşi. 

Comentarii