Cornel Şfaiţer va fi şi patron la Politehnica

joi, 20 ianuarie 2022, 02:43
2 MIN
 Cornel Şfaiţer va fi şi patron la Politehnica

 

Noului preşedinte al Consiliului Director s-a propus şi o poziţie în Adunarea Generală a Asociaţilor

Sosirea lui Cornel Şfaiţer la Politehnica Iaşi nu a generat, până acum, modificări esenţiale în conducerea clubului ieşean. Omul de afaceri a fost cooptat în Consiliul Director al clubului, pe care îl şi conduce, însă membrii CD au rămas Cezar Honceriu (conferenţiar la FEFS Iaşi, managerul Centrului de Copii şi Juniori al Politehnicii, fost preparator fizic), Cristi Amironesei (profesor de sport, antrenor la echipa feminină Navobi Iaşi), Vlad Ciobanu (consilier în cadrul PSD, arbitru futsal), Ilie Gheorghică (antrenor de atletism, director LPS Iaşi) şi fostul preşedinte, antrenorul Vasile Simionaş. Reamintim, aceştia le-au luat locul în vara trecută lui Adrian Ambrosie, Leonid Antohi, Ion Apostol, Ioan Melinte şi Mircea Ursu. Ultimii cinci au demisionat în bloc după ce au fost contestaţi vehement, iar echipa a retrogradat în Liga a II-a. Faptul că în actualul Consiliu Director sunt un număr par de persoane nu este considerat un impediment, lui Şfaiţer urmând a i se da dreptul de a avea un vot decisiv în cazul în care o decizie are egalitate de voturi.

Fostului conducător al FC Botoşani şi Sepsi Sfântu Gheorghe i s-a promis şi o poziţie în rândul Adunării Generale a Asociaţilor Politehnicii. Din forul suprem al clubului, care numeşte şi Consiliul Director, fac parte, la această oră, trei dintre membrii CD, Cristi Amironesei, care este foarte apropiat de Ambrosie, Vlad Ciobanu şi Cezar Honceriu, dar şi actuala conducere executivă a Politehnicii, formată din managerul Florin Briaur (consilier local PMP) şi vicepreşedintele Dan Cojocaru (om de afaceri). Cum la nivelul “patronilor” se spune că trebuie să fie un număr impar de membri, atragerea lui Şfaiţer urmează să genereze fie o renunţare la funcţie a unuia dintre cei cinci asociaţi actuali, fie cooptarea unui al şaptelea asociat.

Actualul preşedinte al Consiliului Director nu va primi salariu de la Poli. Dintre cei aflaţi în fruntea Politehnicii vor fi remuneraţi Briaur, Cojocaru, Honceriu şi Simionaş, Amironesei încasând bani de la celălalt club finanţat din plin de Primăria Municipiului Iaşi, Navobi. În trecut trei dintre cei cinci “patroni”, Ambrosie, Antohi şi Ursu, au încasat salarii şi prime de la Poli. (Ovidiu MINEA)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comentarii