Costel Alexe anunță realizarea a 3 pasaje în Podu Iloaiei și Lețcani (P)

miercuri, 11 ianuarie 2023, 15:31
2 MIN
 Costel Alexe anunță realizarea a 3 pasaje în Podu Iloaiei și Lețcani (P)

Parteneriarul solid al administrației liberale de la Consiliului Județean Iași cu Guvernul României aduce ieșenilor proiecte majore și investiții ce privesc infrastructura rutieră a județului nostru.

Costel Alexe, Președintele Consiliului Județean Iași, a anunțat în cadrul unei conferințe de presă realizarea a 3 pasaje în Podu Iloaiei și Lețcani, pasaje ce vor decongestiona traficul îngreunat. Este un proiect așteptat nu doar de ieșeni, ci de toți cei care tranzitează periodic această zonă a județului nostru.

Pentru proiectul tehnic și proiectul ce vizează autorizația de construire se va lansa procedura de licitații până la începutul lunii februarie.

Pasajele ce au fost anunțate de administrația liberală de la Consiliului județean sunt:

– pasajul subteran pietonal denivelat amplasat în dreptul Primăriei Orașului Podu Iloaiei, proiect finanțat prin Programul Național de Redresare și Reziliență

– pasaj rutier peste cale ferată DN28 KM 69 la intrarea în localitatea Podu Iloaiei, proiect finanțat prin BEI

– pasaj rutier în localitatea Lețcani ce va conecta Centura Iașului cu DN 28, proiect ce va fi finanțat tot prin PNRR.

Costel Alexe, Președintele Consiliului Județean Iași: „Venim astăzi în fața ieșenilor cu vești foarte bune și demult timp așteptate. Dincolo de faptul că vom avea autostrăzile A8 și A7, la nivelul județului nostru rămânem cu o serie de probleme pe care trebuie să le rezolvăm. Cele trei pasaje sunt soluții pe care le-au identificat și autoritățile locale pentru fluidizarea traficului. Pasajele supraterane, în special, vor ajuta la descongestionarea traficului, dar vor rezolva și problema dureroasă a accidentelor rutiere. Sunt investiții pe care comunitatea noastră le așteaptă de foarte mult timp și mă bucur că, în sfârșit, am găsit rezolvarea și soluțiile potrivite.

Comentarii