COVID intră în România și pe la Nădlac cu teste false, fabricate în străinătate

luni, 15 martie 2021, 21:37
1 MIN
 COVID intră în România și pe la Nădlac cu teste false, fabricate în străinătate

O parte a celor care intră în țară prezintă adeverințe false cu rezultate NEGATIVE la infecția la SARS-CoV-2, ale testelor PCR în momentul în care li se face triajul epidemiologic obligatoriu. 

Potrivit informațiilor aradon.ro, aceste adeverințe false sunt “intermediate” chiar de către șoferii autocarelor, în schimbul unor sume de bani. În baza acestor adeverințe false, românii care se întorc din țările aflate pe lista galbenă își scurtează perioada de carantină de la 14 la 10 zile, pentru mai puțini bani și fără timpi de așteptare pe la centrele de testare din occident.

Falsurile au fost observate de către lucrătorii DSP Arad, în momentul efectuării formalităților de carantinare. Nu mai departe de săptămâna trecută, personalul de la triaj a ridicat suspiciuni la verificarea acestor teste prezentate de mai mulți români care se aflau într-un autocar al unei firme de transport din România, ce se întorceau din Italia. Prin urmare, în loc de cele 10 zile de carantină, oamenii au fost trimiși cu decizie pentru 14 zile.

Mai mult, pe aradon.ro

Comentarii