Crimă rezolvată după 46 de ani, cu ajutorul ADN-ului de la o ceașcă de cafea

marți, 26 iulie 2022, 08:52
2 MIN
 Crimă rezolvată după 46 de ani, cu ajutorul ADN-ului de la o ceașcă de cafea

Timp de 46 de ani, identitatea persoanei care a ucis-o pe Lindy Sue Biechler a rămas un mister.

Dar, cu ajutorul ADN-ului scos dintr-o ceașcă de cafea la începutul lui 2022, anchetatorii au reușit să acuze un bărbat din Pennsylvania de înjunghierea femeii de 19 ani în 1975.

Mătușa și unchiul lui Biechler au găsit-o moartă în apartamentul ei pe 5 decembrie 1975, cu 19 răni de înjunghiere, întinsă pe spate, cu un cuțit ieșit din gât și un șervețel înfășurat în jurul mânerului de lemn, potrivit comunicatului de presă al Procuraturii Districtului Lancaster.

Femeia tocmai se întorsese de la alimentară, au spus anchetatorii, iar pungile au fost lăsate pe masa din sufragerie, potrivit CNN.

Zeci de persoane au fost urmărite de poliția din Pennsylvania în ultimele cinci decenii

De-a lungul anilor, detectivii de la Departamentul de Poliție din Manor Township și de la Poliția de Stat din Pennsylvania au efectuat investigații asupra omuciderii, urmărind zeci de persoane, a spus biroul procurorului. Dovezile au fost trimise la mai multe laboratoare și au fost făcute mai multe interviuri cu suspecții.

Analiza genetică a genealogiei a folosit ADN-ul de la locul crimei și, în cele din urmă, l-a identificat pe David Sinopoli, în vârstă de 68 de ani, ca suspect, potrivit biroului procurorului.

Sinopoli a fost arestat în timp ce se afla acasă duminică, a fost trimis în judecată și este reținut la închisoarea din Lancaster fără cauțiune, a declarat poliția.

Comentarii