De Business

Punem punctul pe știi

Criza din Ucraina le-a scăzut averile rușilor bogați. Afaceriștii au pierdut 32 de miliarde de dolari

joi, 24 februarie 2022, 23:41
2 MIN
 Criza din Ucraina le-a scăzut averile rușilor bogați. Afaceriștii au pierdut 32 de miliarde de dolari

Cei mai bogați ruși au pierdut 32 de miliarde de dolari ca urmare a crizei din Ucraina. Conflictul le-a putea diminua și mai mult averile
Președintele SUA, Joe Biden, a declanșat, marți, o serie de sancțiuni care vizează vânzarea de obligațiuni suverane rusești peste hotare precum și elitele Rusiei. Șeful de stat a anunțat, de asemenea, că va trimite un număr suplimentar de militari americani în țările baltice.

Conform Bloomberg Billionaires Index, o listă a celor mai bogați 500 de oameni de pe planetă, locul unu este ocupat de Gennady Timchenko, a cărui avere a scăzut considerabil, în condițiile în care aproape o treime din capitalull său a dispărut în acest an.

Afaceristul de 69 de ani, fiu al unui ofițer sovietic care a devenit prieten cu Vladimir Putin în anii 1990, deține acum o avere de aproape 16 miliarde de dolari. O mare parte din aceasta provine de pe urma unei participații la producătorul rus de gaze naturale Novatek.Leonig Mikhelson, un alt acționar puternic de la Novatek, a simțit și el efectele crizei din Ucraina, averea sa scăzând cu 6,2 miliarde de dolari în acest an. Mulți bani a pierdut și Vagit Alekperov, liderul grupului petrolier Lukoil, în jur de 3,5 miliarde de dolari, în contextul în care acțiunile Lukoil s-au diminuat cu aproximativ 17%.

Potrivit sursei menționate, în prezent, cei 23 de miliardari ruși au o avere combinată de 343 miliarde de dolari, în scădere comparativ cu 375 miliarde de dolari cât era la sfârșitul anului 2021.

Piețele finanaciare s-au dus în jos după ce Putin a ordonat armatei ruse „să mențină pacea”
Piețele financiare au înregistrat scăderi în ultimele zile, după ce liderul de la Kremlin a ordonat, luni seară, armatei ruse „să mențină pacea” în teritoriile separatiste pro-ruse din Ucraina, cărora le-a recunoscut independența.

Mai mult, pe 9am

Comentarii