Cu banii din proxenetism câștigau licitații pentru drumuri. 51 de membri din clanul Butoane, săltați

joi, 28 octombrie 2021, 15:12
1 MIN
 Cu banii din proxenetism câștigau licitații pentru drumuri. 51 de membri din clanul Butoane, săltați

Clanul Butoane reprezintă una dintre cele mai complexe rețele de crimă organizată din România cu legături strânse în zona politică. Banii obținuți din infracțiuni precum cămătăria și proxenetismul erau apoi albiți în urma câștigării unor licitații publice.

Nu există aproape nicio infracțiune din Codul Penal pe care să nu o fi făcut membrii clanului Butoane.

Există un dosar conform căruia, interlopii au sechestrat două fete virgine de 14 şi 15 ani, le-au drogat până la dependenţă, le-au violat, apoi le-au obligat să se prostitueze. Le vindeau pentru 50-70 lei, dar lor nu le dădeau bani, ci le plăteau cu droguri.

Potrivit procurorilor, în perioada 2010 – 2012, gruparea infracțională a produs bugetului de stat un prejudiciu de peste 40 de milioane de euro anual, prin crearea unui circuit evazionist complex. După un proces de șapte ani, Curtea de Apel București a decis anul acesta ca procesul să fie reluat de la zero.

Procurorii DIICOT spun că, începând din 2017, clanul Butoane s-a regrupat și a reluat infracțiunile de crimă organizată.

O parte a grupării a fost documentată de către procurorii DIICOT în cursul anilor 2017 şi 2018, fiind probată activitatea infracţională a aproximativ 40 de membri pentru constituire a unui grup infracţional organizat, în scopul săvârşirii infracţiunilor de proxenetism, camătă, spălare de bani, trafic de persoane, trafic de droguri de mare risc, dosarele fiind în diverse faze de judecată în faţa instanţelor judecătoreşti.

Citeşte mai mult pe newsweek.ro

Comentarii