Cu salamul sub geacă: furtul din supermarket, sport de masă la Iaşi

luni, 13 mai 2019, 01:50
2 MIN
 Cu salamul sub geacă: furtul din supermarket, sport de masă la Iaşi

În acest weekend, numărul celor depistaţi cu produse dosite sub haine a depăşit aşteptările poliţiştilor.

Furturile din marile magazine ieşene sunt la ordinea zilei. Poliţiştii deschid dosare peste dosare cu oameni care fură alimente sau lucruri din magazine, multe cu valoare mică. Cei prinşi sunt atât femei, cât şi tineri.

Printre aceştia a fost prins la furat şi un tânăr de 20 de ani, din Republica Moldova, care a încercat să fure mai multe produse dintr-un magazin din cartierul Dacia. Acesta a fost surprins de către paznicii din interior, care, potrivit procedurilor, au anunţat poliţia.

Tânărul avea supra lui bunuri în valoare totală de 560 de lei, iar acestea au fost înapoiate reprezentanţilor societăţii. În aceeaşi zi, pe data de 10 mai, poliţiştii Secţiei 1 Dacia au fost apelaţi din nou de către paznicii unui alt mare magazin din cartier, care au prins în flagrant un alt hoţ, de data aceasta fiind vorba de o fată.

„Poliţiştii s-au deplasat la faţa locului, unde au stabilit faptul că o tânără de 29 de ani, din oraşul Podu Iloaiei, ar fi intrat într-un magazin din municipiul Iaşi şi ar fi sustras o boxă portabilă, cauzând un prejudiciu de aproximativ 200 lei. Prejudiciul a fost recuperat şi returnat reprezentanţilor socie­tăţii“, au precizat reprezentanţii Poliţiei Iaşi.

Tânăra s-a ales cu dosar penal pentru infracţiunea de furt.

Un alt furt a avut loc în aceeaşi zi la un supermarket din CUG, hoţul fiind o femeie în vârstă de 60 de ani.

„Poliţiştii s-au deplasat la faţa locului, unde au stabilit faptul că o femeie de 60 de ani, din municipiul Iaşi, ar fi intrat într-un magazin şi ar fi sustras produse alimentare în valoare de 40 de lei. Pre­ju­diciul a fost recupe­rat în totalitate şi predat reprezentanţilor societăţii, iar în cauză a fost întocmit un dosar penal pentru in­fracţiunea de furt. De ase­menea, pe data de 11 mai, poliţiştii din municipiul Paşcani au fost sesizaţi cu privire la faptul că agenţii de pază din incinta unei so­cietăţi au surprins doi tineri în timp ce încercau să sustragă produse din ma­gazin. Cei doi tineri au vârsta de 21 de ani sunt din comuna Cotnari şi au încercat să sustragă produse alimentare şi nealimentare în valoare de 84 de lei. Prejudiciul a fost recuperat în totalitate şi predat reprezentanţilor so­cietăţii, iar în cauză a fost deschis un dosar penal pentru furt“, au adăugat reprezentanţii Poliţiei Iaşi.

Comentarii