Cum arată o zi din activitatea polițiștilor ieșeni

vineri, 23 iunie 2023, 09:11
3 MIN
 Cum arată o zi din activitatea polițiștilor ieșeni

La data de 22 iunie 2023, poliţiştii ieşeni au intervenit la peste 100 de evenimente, majoritatea sesizate prin 112.Au fost aplicate peste 300 de sancţiuni contravenţionale, iar în urma acţiunilor şi intervenţiilor efectuate au fost sesizate peste 20 de infracţiuni.

Ieri, poliţiştii au acţionat, la nivelul judeţului Iaşi, pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi siguranţei publice.
Au fost organizate 3 acţiuni şi s-a intervenit la 103 de evenimente, dintre care 96 au fost sesizate prin 112.
În urma activităţilor au fost aplicate 321 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de peste 101.850 de lei și au fost constatate 21 de infracțiuni.
Siguranţa rutieră şi salvarea de vieţi sunt, de asemenea, priorităţi ale Poliţiei Ieşene.
Astfel, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi pentru prevenirea accidentelor de circulaţie.
Au fost reţinute, în vederea suspendării dreptului de a conduce, 24 permise de conducere și retrase 10 certificate de înmatriculare.
 
La data de 22 iunie a.c., polițiștii din cadrul Secției nr. 1 Poliție Rurală Iași au identificat un bărbat în vârstă de 55 de ani, care conducea auto pe raza comunei Aroneanu, deși nu ar deține permis de conducere.
Astfel, în urma verificărilor efectuate în baza de date, a rezultat faptul că acesta ar avea permisul de conducere anulat din data de 30.10.2020.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ,,conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.
Cercetările continuă.
 
La data de 22 iunie a.c., polițiștii din cadrul Biroului Rutier Pașcani au identificat un tânăr în vârstă de 29 de ani, care conducea un moped, pe raza comunei Cristești, acesta nefiind înmatriculat.
Tânărul a fost testat alcoolscopic, rezultând o alcoolemie de 0,15 mg/l alcool pur în aerul expirat. 
În urma verificărilor efectuate în baza de date, a rezultat faptul că vehiculul nu ar fi înmatriculat.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ,,punerea în circulaţie sau conducerea unui autovehicul neînmatriculat sau neînregistrat”.
 
La data de 20/21 iunie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului Rutier – Biroul Drumuri Naţionale şi Europene Iași au organizat şi au desfăşurat o acţiune pe linia combaterii nerespectării regimului legal de viteză şi pentru depistarea conducătorilor de autovehicule aflaţi sub influenţa alcoolului/substanţelor psihoactive.
Au fost obţinute următoarele rezultate:
– Au fost efectuate 49 de testări alcoolscopice;
– Au fost aplicate 72 de sancțiuni contravenționale, dintre care: 51 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 1 pentru conducere sub influența alcoolului, iar 20 pentru alte abateri;
– Valoarea totală a sancțiunilor contravenționale aplicate este de 39.150 lei;
– Au fost reținute 8 permise de conducere, dintre care: 7 pentru nerespectarea regimului legal de viteză și 1 pentru conducere sub influența alcoolului;
– Au fost retrase 2 certificate de înmatriculare.
 
La data de 22 iunie a.c., polițiștii din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor Iași împreună cu poliţiştii din cadrul Secţiei nr. 9 Poliţie Rurală Hârlău şi poliţişti din cadrul Serviciului de Ordine Publică au desfăşurat activităţi specifice în materie de protecţie a animalelor, în vederea verificării modului de respectare a prevederilor legislative în vigoare în târgul de animale din localitatea Şipote, județul Iaşi şi pentru verificarea regimului de deţinere al câinilor periculoşi sau agresivi.
Au fost aplicate 16 sancțiuni contravenționale, în valoare de 5.000 de lei.
Au fost distribuite 70 de pliante.

Comentarii