Cum au ajuns tinerii să aibă prioritate pe platforma de vaccinare, iar vârstnicii să nu aibă locuri

joi, 11 februarie 2021, 14:36
1 MIN
 Cum au ajuns tinerii să aibă prioritate pe platforma de vaccinare, iar vârstnicii să nu aibă locuri

Autoritățile au anunțat că un număr impresionant de oameni s-au programat pentru vaccinare la puțin timp după ce vaccinul AstraZeneca a devenit disponibil în țară. Pentru persoanele cu vârste de peste 55 de ani vestea nu a fost la fel de bună.

În cursul zilei de ieri, s-a anunțat că au fost programate 179 de persoane/minut până la ora 20.00. Un număr de 80.328 de persoane s-au programat pe platforma programare.vaccinare-covid.gov.ro pentru a se vaccina în cele 180 de cabinete deschise pentru administrarea serului produs de AstraZeneca.

Vaccinul poate fi administrat doar persoanelor cu vârste până în 55 de ani. Astfel, persoanele care au depășit această vârstă nu au avut niciun loc liber pentru a se programa pe platforma mai sus amintită. Vârstnicii nu găsesc loc să rezerve un loc pe platformă, în aproape toată țara, de 3 săptămâni.

Newsweek  făcut o simulare cu locurile disponibile pe platforma de vaccinare pentru o persoană de 45 de ani respectiva una de 90. Cei care au sub 55 de ani au găsit locuri disponibile.

 

ontinuarea, pe newsweek.ro

Comentarii