Cum pot fi reintroduse în Registrul naţional persoanele vaccinate în locul cărora au fost înscriși alți oameni pentru certificatul COVID

marți, 02 noiembrie 2021, 18:10
2 MIN
 Cum pot fi reintroduse în Registrul naţional persoanele vaccinate în locul cărora au fost înscriși alți oameni pentru certificatul COVID

Persoanele vaccinate care nu au putut primi certificatul digital COVID întrucât în locul lor au fost înscrise alte persoane în sistemul informatic pot apela la un număr de call center disponibil la nivel național, de unde vor putea obţine informaţiile necesare pentru remedierea situaţiei, a declarat marți coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță. El a explicat și care este procedura pentru înscrierea în Registrul Electronic Naţional al Vaccinării, în astfel de situații.

Întrebat într-o conferință de presă cum pot primi certificatul digital COVID persoanele care s-au vaccinat anti-COVID, dar în locul lor au fost înscriși în sistem alți oameni, Gheorghiță a spus că pentru această situaţie există un număr de call center disponibil la nivel naţional: 021.414.4425, unde pot fi obţinute toate informaţiile.

Care este procedura practică:

Se trimite copie după adeverinţa de vaccinare şi copie după cartea de identitate, iar acolo se verifică dacă persoana respectivă este în Registrul Electronic Naţional al Vaccinării.

Se identifică centrul la care s-a vaccinat, pentru că pe adeverinţă se menţionează centrul de vaccinare unde a fost vaccinată persoana respectivă.

Dacă nu figurează în Registrul Electronic Naţional al Vaccinării, se verifică în centrul de vaccinare documentele, şi anume faptul că persoana a semnat consimţământul informat, şi-a efectuat chestionarul de triaj, practic au fost completate aceste documente care nu fac altceva decât să ateste că într-adevăr persoana a fost în centrul respectiv şi atunci se reintroduc aceste date în registru şi se poate genera certificatul digital.

În felul acesta se poate face şi doza trei, doza de rapel, doza de booster, pentru că nu este vorba doar despre certificatul digital, spune medicul militar. Conform acestuia, sunt multe persoane care aşa au aflat că, practic, s-au suprascris datele peste evidenţa lor prin faptul că nu erau recunoscute ca persoane eligibile pentru administrarea dozei de rapel.

Coordonatorul campaniei de vaccinare a subliniat că autorităţile au la fiecare centru de vaccinare baza de date cu consimţământul informat al persoanei care s-a prezentat la centru şi cu chestionarul de triaj medical.

"Aceste documente sunt regăsite, persoanele respective au adeverinţa de vaccinare, se reintroduc în baza de date şi îşi vor putea genera certificatul digital", a precizat Valeriu Gheorghiţă, citat de Agerpres.

Comentarii