Cum să îți renovezi casa cu bani puțini

joi, 28 iulie 2022, 09:28
3 MIN
 Cum să îți renovezi casa cu bani puțini

Cu toții visăm la o casă ca în reviste, dar când vine vorba de pus în practică ideile sugerate de designeri ne lovim de cea mai mare problemă a renovării: un buget limitat. Dar cu puțină documentare, îndemânare și câteva trucuri inteligente, oricine își poate transforma locuința după bunul plac, fără să cheltuiască o avere pe materiale și manoperă. 

Iată care sunt principalele puncte de care trebuie să ții cont înainte să te aventurezi în magazinele de bricolaj:

– Stabilește din start ce poți face singur și operațiunile pentru care vei avea nevoie de ajutorul meșterilor;
– Propune-ți niște obiective realiste și stabilește bugetul pentru fiecare dintre ele;
– Stai de vorbă cu niște prieteni sau vecini care au trecut deja prin asta și află ce probleme au întâmpinat, cu ce meșteri au lucrat, dacă au fost mulțumiți de calitatea lucrării.

Plătește meșterii pentru operațiunile importante

Poate te gândești că unele treburi nu sunt foarte complicate și le poți face singur, însă lucrurile sunt mai dificil de pus în practică decât sună în teorie, iar o lucrare prost făcută înseamnă că vei cheltui bani în plus pentru materiale noi. 
Să văruiești singur pereții nu este greu, dar să-ți pavezi curtea sau să construiești o nouă anexă sunt procese anevoioase, unde e nevoie de mâna unui expert.

Altfel stau lucrurile în cazul în care te gândești să schimbi și acoperișul casei.  Unele materiale sunt rezistente și ușor de montat chiar și de persoanele neexperimentate. De exemplu, țigla metalucă este ușoară și, cu instrucțiunile potrivite, te poți încumeta să o pui singur. Ai grijă să-ți iei toate măsurile de precauție pentru a evita accidentele și găsește un amic binevoitor, dispus să-ți dea o mână de ajutor.

Alege materiale de calitate

Când alegi materialele de construcție nu te lăsa păcălit de prețurile foarte mici sau ofertele care par mult prea generoase. Un material prost se va distruge rapid și vei ajunge în situația neplăcută de a fi nevoit să îl înlocuiești. Asta înseamnă mai mult timp și mai mulți bani irosiți. Orientează-te spre materialele recomandate de meșteri, care știu din experiență care sunt cele mai calitative și rezistente și nu ezita să plătești puțin mai mult pentru ele. 

Caută soluții să economisești bani în timp

Becurile cu LED, un sistem de reciclare a apei de ploaie, o izolație termică bună sau instalarea unor panouri solare sunt investiții care își scot banii în timp. Pe mulți îi sperie să plătească o sumă mai mare de bani dintr-un foc, fără să-și dea seama că, în timp, aceasta nu numai că se amortizează, dar vei resimți diferența pe plus și in propriul buzunar, când vei scoate mai puțini bani pentru facturi.


 

Fii pregătit să faci și compromisuri

Cu siguranță că îți dorești să rezolvi toate problemele cu casa din prima, dar dacă bugetul nu îți permite, este timpul să stabilești o listă cu priorități. Gândește-te la lucrurile esențiale pe care vrei să le repari sau să le înlocuiești și separă-le de cele care mai pot aștepta câteva luni, până mai strângi bani.

Folosește-ți creativitatea

Multe idei de renovare a casei nu sunt pe atât de scumpe pe cât sunt de ingenioase și creative. Majoritatea pun accent pe jocuri de culori și forme, accesorizare potrivită și iluminat inteligent. Nu uita să te înarmezi cu multă răbdare și să studiezi temeinic tutoriale sau manuale de instrucțiuni, înainte să te apuci de lucru. Experiența o vei căpăta în timp și atunci îți va fi mult mai ușor și să te organizezi, dar și să termini mai repede cu renovarea pentru a te bucura de o casă ca nouă.

 

 

Comentarii