De Business

Punem punctul pe știi

Cum strânge PNL cureaua. Măsurile care se discută în ședința liberalilor – SURSE. Ce bugetari nu ar mai primi vouchere de vacanță

luni, 31 iulie 2023, 10:11
1 MIN
 Cum strânge PNL cureaua. Măsurile care se discută în ședința liberalilor – SURSE. Ce bugetari nu ar mai primi vouchere de vacanță

Președintele Nicolae Ciucă va propune Coaliției o schimbare de gândire a discuțiilor despre deficit. Astfel, în paralel cu încadrarea în deficit, va cere specialiștilor partidelor să construiască un plan, cu bugetare multi-anuală, care să fie un ”Boost pentru economia României”. O sumă de reforme care să redeseneze statul, dar și care să stimuleze în mod echitabil investițiile, afacerile și dezvoltarea. Un plan pe termen mediu și lung.

Ministerul Finanțelor va crea un mecanism care va evalua calitatea cheltuielilor ordonatorilor de credite, în așa fel încât cei care sunt mai eficienți vor primi sume mai mari, iar celor care nu sunt eficienți, li se vor diminua din sumele alocate.

Mai puțini șefi în administrația publică, cu structuri mai eficiente- este o altă măsură gândită de coaliție. Astfel numărul de angajați aferent fiecărei structuri ierarhice (birou, serviciu, direcție etc). va crește, iar acest lucru va reduce numărul de posturi de conducere din prezent.  

În paralel, instituțiile și UAT-urile vor fi stimulate să achiziționeze în comun servicii sau produse pentru a obține un preț mai mic. Numărul secretarilor de stat va scădea cu 20%. Va fi limitat numărul de membri în Consiliile de Administrație și numărul indemnizațiilor aferente acestora. Se ia în calcul inclusiv limitarea abonamentelor cu telefonia mobilă în instituțiile publice, dar și a altor consumabile. 

PNL va cere neacordarea pentru bugetarii care câștigă peste 10.000 lei lunar  a voucherelor de vacanță.

Mai mult, pe dcnews

Comentarii