Cum trăgea Mugurel Cozmanciuc (PNL) sforile pentru postul de director la Apele Române

sâmbătă, 27 martie 2021, 12:22
2 MIN
 Cum trăgea Mugurel Cozmanciuc (PNL) sforile pentru postul de director la Apele Române

Rechizitoriul liderului PNL Neamţ, Mugurel Cozmanciuc, conţine detalii despre care procurorii susţin că dovedesc modul în care acesta ar fi făcut trafic de influenţă. Documentul a fost pus la dispoziţia G4media.ro de către DNA, în format anonimizat, în baza legii transparenţei 544/2001. Documentul conţine o interceptare cu Sorin Emanoil Ciufudean, un om de afaceri din Bistriţa, acuzat de procurori că i-ar fi dat mită 500.000 de lei lui Mugurel Cozmanciuc astfel încât să fie numit director la Apele Române un anumit director agreat de omul de afaceri. Ciufudean avea contracte cu Apele Române şi era interesat să aibă un om la conducerea instituţiei publice, potrivit rechizitoriului DNA.

”Avea interesul ca această funcţie să fie ocupată de o persoană pe care să o poată controla pentru a-şi asigura atât obţinerea de contracte, cât şi decontarea lucrărilor efectuate (în cuvintele sale „Îl pun pe post şi cu demisia la mine în alb. Înţelegi…A lu ăla care îl pui. Adică trebuie să facă ce spui tu, nu ce vrea altul)”, se arată în rechizitoriul DNA.

Potrivit rechizitoriului, Ciufudean i-ar fi dat mită liberalului Cozmanciuc, prin intermediul lui Vlad Marcoci, un fost director la Administraţia Bazinală de Apă (ABA) Siret, fost numărul 2 în PSD Neamţ şi ex-consilier al liderului PSD Neamţ, Ionel Arsene. Marcoci s-a certat însă cu Arsene şi a vrut să îl contra-candideze la şefia CJ Neamţ.

Cititi si: Fost lider PNL Iaşi, anchetat pentru că a cerut şpagă 500.000 de lei. Reactia lui Cozmanciuc

„Fără falsă modestie cred că sunt un candidat PSD pentru funcţia de preşedinte al CJ mai bun decât Ionel Arsene. Nu am nimic personal cu el, în relaţia noastră directă sunt urcuşuri şi coborâşuri, l-am sprijinit, m-a sprijinit, dar acum e clar că dacă va candida tot el, PSD va pierde”, declara Marcoci în mai 2020 presei locale.

Potrivit rechizitoriului DNA, pe vremea guvernării PSD, Marcoci şi Ciufudean ar fi tras sfori, astfel încât Marcoci să ajungă director la Apele Române. După căderea Guvernului Dăncilă, instalarea Cabinetului Orban şi numirea lui Costel Alexe ca ministru al Mediului, Marcoci şi Ciufudean ar fi încercat să-şi impună un om la şefia Apelor Române. Aşa i-ar fi dat mită lui Cozmanciuc de la PNL, care îi asigurase că are influenţă la colegul lui de partid, ministrul Mediului Costel Alexe, potrivit procurorilor DNA.

”În perioada noiembrie-decembrie 2019, Ciufudean Sorin Emanoil şi Marcoci Vlad erau convinşi de influenţa pe care Cozmanciuc Corneliu Mugurel o avea asupra lui Alexe Costel, ministrul mediului, apelor şi pădurilor, influenţă ce nu a fost infirmată de Cozmanciuc Corneliu Mugurel pe parcursul discuţiilor purtate cu Marcoci Vlad”, se arată în rechizitoriul DNA.

Cititi materialul integral pe G4MEDIA

 

 

Comentarii