Cum vor Chichirău şi Bodea să câştige alegerile? Au prezentat ieri planul

Cei doi candidaţi ai alianţei USR-PLUS la Primăria Iaşi şi CJ şi-au prezentat obiectivele în prima lor ieşire publică.

luni, 22 iunie 2020, 01:50
3 MIN
 Cum vor Chichirău şi Bodea să câştige alegerile? Au prezentat ieri planul

„Ieşenii nu vor mai fi nevoiţi să aleagă răul cel mai mic sau să facă un compromis. Avem candidaţi competenţi ale căror rezultate profesionale dovedesc acest lucru. Vă propunem profesionişti în domeniul lor de activitate: arhitecţi, medici, avocaţi, manageri, IT-işti, ingineri. Sunt candidaţi care reprezintă o garanţie a progresului şi a faptului că putem scăpa Iaşul de flagelul USL, reunit astăzi sub umbrela lui Mihai Chirica şi a lui Costel Alexe“, a spus Monica Berescu, preşedintele PLUS Iaşi. 

A fost introducerea prezentării celor doi candidaţi ai alianţei USR-PLUS, Cosette Chichirău, pentru funcţia de primar, şi Marius Bodea, pentru preşedinţia CJ. „Aceasta este cheia schimbării după 30 de ani administraţiei incompetente care a condus Iaşul“, a spus la rândul lui Marius Bodea. El i-a invitat alături de această echipă pe cei de la Împreună pentru Moldova, pe reprezentanţii societăţii civile, dar şi pe liberalii autentici – cei „trădaţi“ de aducerea primarului de la PSD în PNL. „Liberalii nu au susţinut atâţia ani PNL ca să ajungă să voteze PSD“, a adăugat el. Repunerea Aeroportului în funcţiune, de la curse până la proiecte de infrastructură, dezvoltarea integrată a Zonei Mitropolitane, reducerea discrepanţelor sociale prin dezvoltarea celorlalţi poli urbani din judeţ (Paşcani, HârlăuCotnari, Tg. Frumos) şi sprijinirea culturii sunt principalele obiective asumate de Marius Bodea. Cât priveşte opţiunea de a se alătura alianţei USR-PLUS, alegerea nu a fost uşoară, a spus Bodea.

„După cum ştiţi, am avut un proiect setat foarte multă vreme, timp de cinci ani, pentru Primăria Iaşi, însă cred că în felul acesta, în echipă cu Cosette – ea să meargă la Primărie şi eu la Consiliul Judeţean – avem şansa reală să unim toate forţele reale care aşteptau schimbarea. Am considerat că şi experienţa mea în ceea ce priveşte judeţul Iaşi, ca fost prefect, este un argument care să susţină candidatura mea la CJ“, a adăugat el.

Cosette Chichirău a pus toate partidele vechi în categoria pesedismului. „Când spun «pesedism», nu mă refer la PSD, ci la partidele politice vechi care au această atitudine: de pile, cunoştinţe, relaţii şi furt din banul public. Pesedism înseamnă să încasezi bani fără să faci nimic. Înseamnă să furi şi să nu intri la puşcărie, să nu existe consecinţe. Înseamnă să primeşti autorizaţie să construieşti o vilă şi să ridici un bloc. Pesedism înseamnă să ai vile, terenuri, proprietăţi pe care nu ai cum să le justifici din veniturile legale şi să nu ţi se întâmple nimic. În lumea reală, ne descurcăm pe cont propriu. Dar nu se mai poate să avem doar jumătate din munca noastră, iar cealaltă jumătate să fie furată“, a descris liderul USR.

Chichirău a pledat la rândul ei pentru venirea celor de la Împreună pentru Moldova, dar nu şi a PMP. „Nu ar fi un atu pentru noi“, a spus ea invocând prestaţia aleşilor PMP în CL. În ceea ce priveşte obiectivul urmărit în alegeri, acesta e câştigarea Primăriei, a preşedinţiei CJ şi a majorităţii în CL Iaşi, adică 14 din 27 de mandate. „Victoria USRPLUS ar fi majoritatea în Consiliul Local. Cred că ieşenii s-au săturat de trafic, de poluare, de lipsa proiectelor mari. Avem nevoie de foarte multe proiecte şi primarul actual a demonstrat că nu poate să facă nimic din ce avem ne voie“, a mai spus Cosette Chichirău.

 

Comentarii