Curiozități haioase despre jocuri de noroc pe care le poți povesti prietenilor

joi, 16 iunie 2022, 04:03
3 MIN
 Curiozități haioase despre jocuri de noroc pe care le poți povesti prietenilor

Se spune că pe Betano contact a venit un mesaj prin care un client a semnalat că a văzut un extraterestru la fereastră în timp ce juca slotul Reactoonz, care, întâmplător, este cu omuleți verzi (și de alte culori). Informația a apărut pe un forum despre gambling și a fost comentată în fel și chip. Unii l-au trimis om la oftalmolog, în timp ce alții au considerat că povestea este foarte haioasă.

De altfel, lumea jocurilor de noroc este plină de relatări și curiozități haioase. Iată câteva pe care le poți povesti mai departe:

Sendvișul a fost „inventat” într-un cazinou

Dacă te întâlnești cu prietenii la cineva acasă, este posibil să mâncați și sendvișuri. Este momentul ideal să îi întrebi: „Voi știți cum a fost inventat sendvișul?”. Puțin probabil să știe cineva, așa că le poți povesti: În jurul anului 1740, lordul John Montagu, 4th Earl of Sandwich, un mare pasionat de jocuri de noroc, se afla într-un cazinou când i s-a făcut foame. Cum nu se îndupleca să plece de la masa de joc, l-a trimis pe unul dintre servitori să îi aducă o bucată de carne, între două felii de pâine. A primit mâncarea și a început să muște cu poftă din ea. Ceilalți jucători au cerut și ei „ce mănâncă Sandwich”.
 


Ruleta a fost descoperită din întâmplare

„Din greșeală în greșeală spre victoria finală”. Acesta a fost principiul care a stat la baza jocului de ruletă. Matematicianul Blaise Pascal (1623 – 1662) încerca să găsească un perpetuum mobile (o mașinărie care să funcționeze continuu fără să primească energie din exterior). Astfel, a fixat o roată pe un ax, a învârtit-o și a lansat o bilă în sens contrar.  Spre dezamăgirea omului de știință, roata și bila s-au oprit la un moment dat. Spre bucuria amatorilor de gambling, tocmai fusese inventată ruleta, care avea să devină unul dintre cele mai populare jocuri de cazino.

Una dintre minunile lumii nu ar fi existat fără loterie

Marele Zid Chinezesc este una dintre cele șapte minuni ale lumii. Construcția cu lungimea de aproape 22.000 de kilometri a fost ridicată în urmă cu 2.200 de ani, la inițiativa împăratului Qin Shi Huang. Costurile pentru materialele de construcție și cu mâna de lucru au fost imense, iar o parte dintre fonduri a fost obținută în urma organizării unei loterii de tip keno, la care au participat mulți dintre locuitorii imperiului.
 

Primul aparat de păcănele a fost montat într-un service auto

Dacă sendvișul a fost inventat într-un cazinou, nu într-un restaurant, nu ar trebui să mire pe nimeni faptul că primul aparat de păcănele a fost montat într-un service auto. Inventatorul s-a numit Charles Fey, un mecanic care nu era străin de echipamentele electrice, lucrând în trecut la o companie de telefonie. În 1895, el a s-a gândit la ceva prin care clienții service-ului să alunge plictiseala în timp ce așteptau mașinile, astfel că a construit un slot cu trei role și o singură linie: „Liberty Bell”. Ulterior, companii mari au început să producă astfel de aparate. Desigur, pe atunci nu existau oferte promoționale gen bonusuri Betano casino, dar câștigătorii primeau bomboane și caramele.

Aristotel se ținea de șiretlicuri la zaruri

Zarurile sunt unul dintre cele mai vechi jocuri de noroc. În urmă cu 5000 de ani, civilizațiile antice foloseau zaruri cioplite din oase și din piatră. Există chiar o glumă, cum că „Ave Cezar!” nu a fost o formulă prin care era gratulat împăratul roman, ci o exclamație a unui jucător: „Ave, ce zar!”. Printre gamblerii celebri s-a numărat și Aristotel. Marele gânditor a făcut un studiu complex despre cum se trișează la jocul de zaruri. Oficial, el a explicat că cercetează cum pot fi manipulate probabilitățile la acest joc…

Comentarii