Curs scurt de sifonare a banilor publici de către clientela lui Firea: cazul ASPA

duminică, 19 iunie 2022, 08:20
2 MIN
 Curs scurt de sifonare a banilor publici de către clientela lui Firea: cazul ASPA

Curs scurt de sifonare a banilor publici de către clientela lui Firea: cazul ASPA, compania care trebuia să protejeze animalele fără stăpân, în București. Informațiile sunt din rapoartele de control la ASPA, autoritatea pentru salvarea și protecția animalelor, și au apărut în spațiul public. 

Contractele erau dirijate către firme care nu îndeplineau condițiile necesare. Director economic al ASPA era un prieten din copilărie al lui Andrei Mina Drăghici, directorul plin al autorității subordonate primăriei Capitalei.

Andrei Mina Drăghici a ajuns directorul ASPA în 2018, după ce, anterior, funcția a aparținut soției sale, Oana Mina Drăghici. Când aceasta a intrat în concediu prenatal, postul a fost moștenit de soț.

 „Pentru toate aceste nereguli, fostul director a fost chemat în faţa a două comisii de disciplină, pe care însă, ca politruc înşurubat în funcţie de PSD şi de satelitul său defunct ALDE, s-a străduit să le fenteze. Directorul Drăghici şi-a luat repetate concedii medicale, pe care nu le-a mai putut însă prelungi din momentul în care comisiile de disciplină au sesizat Colegiul Medicilor. În plus, am sesizat Parchetul pentru indicii legate de săvârşirea unor fapte penale cu ocazia achiziţiilor făcute de ASPA şi am sesizat de asemenea Curtea de Conturi pentru verificarea legalităţii încheierii şi derulării contractelor de achiziţii publice. Estimăm prejudicii de aproape 500.000 de euro şi ne vom îndrepta către instituţiile abilitate pentru recuperarea acestora”, afirma, acum câteva zile, primarul Nicușor Dan.

Și directorul economic, Șerban Mihail, prietenul fostului director, este acum urmărit penal.

Citeşte mai mult pe defapt.ro

Comentarii