Dacian Cioloş spune că suspendarea preşedintelui acum nu e o soluţie

luni, 01 noiembrie 2021, 16:55
2 MIN
 Dacian Cioloş spune că suspendarea preşedintelui acum nu e o soluţie

Preşedintele USR Dacian Cioloş a declarat, luni, la Digi24, că suspendarea preşedintelui Klaus Iohannis, în acest moment, nu e o soluţie, el apreciind că este nevoie să avem un guvern care să treacă ţara din perioada de criză.

"Suspendarea preşedintelui acum nu e o soluţie. Nu vedem ce aduce la rezolvarea crizei prin care România trece", a declarat Dacian Cioloş.  Liderul USR a arătat că în acest moment România are nevoie de un guvern, care să conducă ţara şi să o scoată din criză. România nu are nevoie acum de o altă criză pe care să o adăugăm la celelalte crize, sanitară, energetică şi criza politică, guvernamentală”, a spus Cioloş. 

El a arătat că USR insistă şi cere asumarea responsabilităţii PNL-ului, să spună clar ce vor de la viaţa politică, care este abordarea lor, împreună cu preşedintele Klaus Iohannis, pentru că ”impreună şi-au asumat ceea ce s-a întâmplat în ultima perioadă”. Cioloş a mai afirmat că ”politica nu este făcută să satisfacă orgoliile unor oameni”. 

”Florin Cîţu sper că a înţeles că a picat ca premier în Parlament şi că acum soluţia este refacerea coaliţiei în jurul unui Guvern care să îşi asume să scoată ţara din criză şi reforme”, a mai spus Dacian Cioloş. Preşedintele USR a mai declarat că a văzut ”totală lipsă de deschidere în a discuta despre refacerea coaliţiei în aceste ultime zile”. 

”Domnul Ciucă a fost desemnat premier, noi ne aşteptam să caute cu adevărat o soluţie pentru o majoritate în Parlament şi eu, unul, cu experienţa pe care o am în politică, îmi este foarte greu să înţeleg care a fost logica acestui premier care spune că vrea majoritate dar nu vrea să o construiască împreună cu partidele cărora le cere susţinere şi votul în Parlament”, a declarat Dacian Cioloş. 

Comentarii