Darius Vâlcov, fost ministru din garda lui Dragnea, condamnat la șase ani și șase luni de închisoare pentru corupție

marți, 21 iulie 2020, 11:26
1 MIN
 Darius Vâlcov, fost ministru din garda lui Dragnea, condamnat la șase ani și șase luni de închisoare pentru corupție

Fostul ministru al Finanțelor, Darius Vâlcov, a fost condamnat la șase ani și șase luni de închisoare pentru corupție. Este vorba despre fapte săvârșite în calitate de primar al municipiului Slatina, înainte de a ajunge membru al Senatului și apoi ministru.

Condamnarea pronunțată de magistrați de tribunalul Dolj este în primă instanță și poate fi contestată.

În dosarul care a fost înregistrat în 2017 la Tribunalul Dolj, fostul ministru și fost consilier al fostului premier Viorica Dăncilă a fost acuzat de luare de mită.

Potrivit rechizitoriului, în 2012, Vâlcov, în calitate de primar al Slatinei, i-ar fi cerut unui om de afaceri 10% din sumele încasate de firma sa de la primărie.

De asemenea, Vâlcov ar fi primit în 2013, în mai multe tranşe de la respectiva firmă, peste 2 milioane de lei, astfel încât omul de afaceri să nu nu întâmpine probleme în derularea contractului şi să primească banii la timp pentru lucrările efectuate.

În această manieră, Vâlcov ar fi procedat şi în alte două cazuri.

„Suma totală primită de inculpat în urma săvârşirii celor trei infracţiuni de corupţie se ridică la 4.296.270 lei”, a precizat DNA la momentul trimiterii în judecată.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii