De ce locul de pe lista de așteptare pentru vaccinare se modifică uneori

miercuri, 24 martie 2021, 11:10
1 MIN
 De ce locul de pe lista de așteptare pentru vaccinare se modifică uneori

Secretarul de stat Andrei Baciu, vicepreședinte CNCAV, precizează că se lucrează la modificarea platformei de vaccinare, astfel încât persoanele aflate pe listele de așteptare să aibă și o estimare a perioadei până la primirea vaccinului. Baciu explică însă că locul de pe lista de așteptare se poate modifica la unele persoane.

„În perioada următoare vor fi făcute câteva modificări în platforma #RoVaccinare. Veți putea vedea în listele de așteptare câte persoane aveți în fața dumneavoastră și va exista și o estimare de timp până când veți ajunge într-un centru de vaccinare”, a scris Andrei Baciu pe pagina sa de Facebook.

Secretarul de stat explică de ce locul de pe lista de așteptare se poate modifica:

„Persoanele cu boli cronice şi cele peste 65 de ani au prioritate la vaccinare.

Cum traducem asta: să presupunem că ne-am înscris pe lista de aşteptare şi avem 99 persoane înainte (ocupăm locul 100) şi se mai înscriu 10 persoane din categoriile amintite mai sus. Asta înseamnă că locul pe care îl vom avea pe lista de aşteptare va fi 110.

Cele 10 persoane din categoriile de risc vor ocupa primele locuri. Aceste cifre se modifică de fiecare dată când o persoana din etapa a II-a se înscrie pe platforma #ROVACCINARE”.

Aflați amănunte de pe g4media.ro.

Comentarii