COMUNICAT DE PRESA

De ce s-au blocat negocierile dintre PNL şi USR PLUS la Iași. Două variante

luni, 15 martie 2021, 12:10
3 MIN
 De ce s-au blocat negocierile dintre PNL şi USR PLUS la Iași. Două variante

Primarul Mihai Chirica ar fi trebuit să aibă astăzi la amiază negocieri cu reprezentanții USR PLUS. Şefele USR PLUS, Cosette Chichirău şi Monica Berescu, au stat doar 5 minute în Primărie şi au refuzat să participe la discuţii pe motiv că de la negocieri lipseşte preşedintele Consiliului Judeţean, Costel Alexe.

UPDATE: Reacția președintelui CJ, Costel Alexe, o găsiți AICI.

UPDATE: Reacția primarului Mihai Chirica o găsiți AICI.

UPDATE: Preşedintele Consiliului Judeţean Costel Alexe nu a fost la negocieri pentru că este la Bucureşti. În schimb, Alexe l-a mandat pe vicepreşedintele CJ, Marius Dangă, să participe la discuţiile cu conducerea USR-PLUS, negocieri care nu au mai avut loc. În curând sunt așteptate reacții de la primarul Mihai Chirica și șeful CJ Costel Alexe pe tema negocierilor.

Mai jos redam comunicatul integral al USRPLUS:

COMUNICATUL OFICIAL AL USRPLUS: Conducerea PNL Iaşi a demonstrat din nou că face doar exerciţii de PR şi nu are niciun interes să susţină proiecte pentru ieşeni. Echipele de negociere USRPLUS s-au retras de la negocieri pentru că nu au fost îndeplinite condiţiile solicitate: Mihai Chirica a încercat un bluf iar Costel Alexe nu s-a prezentat la discuţii.

Campania electorală continuă pentru liberalii ieşeni, cu aceleaşi desene şi planuri pe care le-au prezentat în ultimii ani. Atunci când e vorba de interesul ieşenilor, se pare că cei doi lideri, Mihai Chirica şi Costel Alexe, au percepţii diferite asupra modului în care se organizează negocieri. Unul dintre ei anunţă public cât este de entuziast să stăm de vorbă iar celălalt nu participă. CU toate acestea, amândoi se declară preocupaţi de interesele ieşenilor, fluturând din nou promisiunile din campanie.

“Aşa cum am anunţat în urmă cu câteva zile, USRPLUS era dispus să negocieze cu ambii lideri PNL Iaşi, nu doar cu unul dintre ei. Având în vedere că domnul Alexe nu a venit la negocieri, delegaţiile de la PMI şi CJ se ţin de cuvânt şi nu negociază jumătăţi de măsură sau viziuni parţiale. Ieşenii au nevoie de proiecte cu acoperire metropolitană şi judeţeană; iar pentru a le putea implementa, este necesară o deschiderea din partea tuturor, nu doar a noastră. Alianţa USRPLUS este dechisă la discuţii doar dacă acestea se realizează simultan, cu ambii lideri; nu doar cu unul dintrei ei. După situaţia de astăzi mă întreb dacă Mihai Chirica şi Costel Alexe fac echipă pentru Iaşi, aşa cum au anunţat în campanie”, declarã Monica Berescu, deputat USRPLUS şi liderul delegaţiei de la CJ.

“Propunerea domnului Chirica, pentru o alianţă de circumstanţă şi pe termen scurt, este neserioasă şi neinteresantă. Noi ne dorim o alianţă strategică, pe termen lung, care să fie bazată, dincolo de persoane, pe realizarea unor proiecte mari şi pe reformă instituţională. Proiectele mari includ parcuri industriale, rezolvarea situaţiei traficului şi parcărilor, construirea unei noi infrastructuri de cultură şi sport. Evident, autostrada A8 şi spitalul regional merg înainte la nivel naţional, cu susţinerea puternică a miniştrilor USRPLUS. Reformă instituţională înseamnă concursuri de amploare pentru funcţii cheie, cum sunt city manager, arhitect şef, director de digitalizare, şi audituri externe pe urbanism, achiziţii şi companiile din subordinea Primăriei. Nu putem creşte eficienţa Primăriei fără să facem curăţenie”, a declarat Cosette Chichirău, deputat USRPLUS şi preşedinte USR Iaşi.

Consilierii locali şi judeţeni USRPLUS vor continua să apere interesele ieşenilor şi vor vota, punctual, doar proiectele care sunt dezvoltate în această direcţie şi care respectă legile în vigoare.

Comentarii