De ce zbârnâie telefoanele cu mesaje de alertă

miercuri, 26 septembrie 2018, 01:50
1 MIN
 De ce zbârnâie telefoanele cu mesaje de alertă

„Aplicaţia RO-Alert este în faza de testare finală pentru telefoanele cu sistem Android. Până la sfârşitul anului, mesajele de alertă vor intra şi pe telefoanele cu sistem iOS“ (iPhone, n.r.), a explicat, ieri, col. Viorel Molocea, şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Judeţean, după o întrebare a prefectului Marian Şerbescu.

Inspectorul-şef al ISUJ a adăugat că nu doar telefoanele de tip smartphone, dar şi cele vechi vor putea să recepţioneze aceste mesaje până la sfârşitul lunii decembrie.

Prin această aplicaţie asigurată de operatorul fiecărei reţele de telefonie mobilă, posesorii terminalelor vor putea fi avertizaţi în legătură cu producerea de fenomene meteo periculoase, inundaţii, atacuri teroriste sau alte situaţii grave care ameninţă comunităţile.

„Nu şi producerea de cutremure“, a precizat col. Molocea, menţionând că acestea nu pot fi prevăzute. El a recomandat consultarea paginii de internet ro-alert.ro, care conţine mai multe detalii inclusiv pentru setarea anumitor tipuri de telefoane.

Comentarii