De ce Zelensky nu s-a mai adresat Parlamentului. În paralel, Șoșoacă făcea circ de prost gust

marți, 10 octombrie 2023, 17:39
2 MIN
 De ce Zelensky nu s-a mai adresat Parlamentului. În paralel, Șoșoacă făcea circ de prost gust

Este oficial: Volodimir Zelenski nu va susține un discurs în Parlamentul României. Dacă, inițial, pe surse se avansa ideea că decizia a fost luată ca urmare a amenințărilor Dianei Șoșoacă, președintele Ucrainei a susținut, după declarațiile de presă comune cu președintele României, că nu avea pregătit niciun discurs.
 

 După declarațiile de presă comune Iohannis-Zelenski, au urmat întrebări din partea presei. 

Întrebare căre Iohannis: Care a fost motivul pentru care discursul președintelui Volodimir Zelenski a fost anulat în Parlamentul României?

Iohannis: Agenda președintelui Zelenski a fost negociată între cele două delegații și comunicată public. Atât pot să spun la asta.

Moment în care Volodimir Zelenski intervenit și a intrebat: "De ce nu m-ați întrebat pe mine despre Parlament? Ați vorbit cu președintele Iohannis despre mine. Ma puteați întreba pe mine."

Reporter: Care a fost motivul?

Zelenski: Nu am nicio dificultate cu discursurile, în orice țară. Desigur, am venit să vizitez oamenii în România, să fiu recunoscător și să discut strategic cu președintele Iohannis. De asemenea, în agenda mea mai figurează întâlniri cu premierul și niște parlamentari. Dar nu am pregătit niciun discurs. Cu tot respectul. Poate e cineva împotrivă, dar nu sunt pregătit să o fac. Dar data viitoare, fiți siguri, special pentru parlamentul vostru, pentru toți jurnaliștii, voi veni și voi ține un discurs, cu toata plăcerea. 

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, va avea, marţi, la Palatul Parlamentului, o întrevedere comună cu preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, şi preşedintele interimar al Camerei Deputaţilor, Alfred Simonis.

Potrivit Senatului, întâmpinarea preşedintelui Ucrainei va fi transmisă live, la ora 16,00, pe pagina oficială a Camerei superioare a Parlamentului.

În schimb, ședința comună a Camerei Deputaților și Senatului, consacrată primirii mesajului președintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski, programată pentru astăzi, ora 17.00, s-a anulat. 

Președintele interimar al Camerei Deputaților, Alfred Simonis, a reacționat după anularea discursului președintelui Volodimir Zelenski în Parlament.

„Este președintele unui stat aflat în conflict în urma invaziei împotriva Ucrainei. Programul domniei sale este unul care se schimbă de la clipă la clipă. O să aflăm și motivul. Am mari dubii că președintele Zelenski, președintele unui stat care este în conflict de doi ani de zile cu Rusia, deci cu Putin, se poate speria de Șoșoacă sau alți extremiști. Nu are legătură Parlamentul României cu decizia de a nu participa la ședința de plen”, a declarat Alferd Simonis.

Comentarii