De la ce ar fi pornit incendiul de la Matei Balș. Se restrâng ipotezele

marți, 02 februarie 2021, 15:17
1 MIN
 De la ce ar fi pornit incendiul de la Matei Balș. Se restrâng ipotezele

Ancheta incendiului de la Institutul Matei Balş din Capitală restrânge ipotezele privind cauza izbucnirii focului la varianta unui scurtcircuit.

Totodată, sunt verificate actele spitalului pentru că investigatorii vor să afle dacă în ultima perioadă s-au făcut sau nu lucrări de investiţii în pavilionul 5, ori lucrări de mentenanţă la instalaţia electrică şi la cea de oxigen.

Incendiul violent ar fi fost alimentat de o concentraţie crescută de oxigen. Responsabilii nu au anunţat însă oficial dacă există sau nu în salon vreun sistem care să monitorizeze nivelul de oxigen şi cu atât mai puţin unul de protecţie.

Principala bănuială se îndreaptă spre instalaţia electrică şi posibil spre o priză defectă. Tocmai de aceea, pereţii şi aşa distruşi de incendiu sunt scobiţi pentru a se cerceta firele, iar prizele sunt decupate cu grijă. Vor fi trimise la Petroşani pentru a fi expertizate.

Anchetatorii nu exclud încă posibilitatea ca un cablu de încărcare a unui telefon să fi generat un scurt-circuit. Şi în ceea ce priveşte prezenţa unei eventuale aeroterme în salon, adusă de familia unui pacient, informaţiile sunt contradictorii. Personalul medical audiat deja de ofiţerii de la Serviciul Omoruri susţin că singura surse de încălzire a bolnavilor trataţi acolo de COVID era caloriferul spitalului.

Aflați amănunte de pe stirileprotv.ro.

Comentarii