De la telefonul unui copil s-a ajuns la condamnări şi muncă în folosul comunităţii

luni, 31 ianuarie 2022, 02:50
3 MIN
 De la telefonul unui copil s-a ajuns la condamnări şi muncă în folosul comunităţii

Iată de ce nu este bine ca părinţii să intervină în certurile dintre copiii lor: de la un telefon amanetat pentru 100 de lei, s-a ajuns la o bătaie crâncenă, soldată cu 40-45 de zile de îngrijire medicală pentru un tată, şi la o condamnare penală pentru altul.

Un tânăr din satul Totoeşti, comuna Erbiceni, a amanetat telefonul altuia, minor, pentru 100 de lei. Seara, copilul i-a povestit tatălui său că nu mai are nici telefonul şi nu s-a ales nici cu banii. Era aproape de miezul nopţii, dar Valentin T. s-a înfuriat atât de tare de cele auzite de la fiu, încât l-a luat pe acesta, şi-a chemat şi un prieten, pe Gelu U. şi au plecat să rezolve problema. Era beznă când au ajuns la casa de la intrarea în Totoeşti, unde locuia tânărul, împreună cu părinţii şi fraţii lui.

Cei trei musafiri nepoftiţi de la miezul nopţii au intrat în curte şi au început să bată cu pumnii în geamuri, pentru ca tânărul să iasă afară. Ceea ce a şi făcut, însă la cererea de a-i însoţi pe cei trei la magazinul la care amanetase telefonul, le-a răspuns cu un refuz şi s-a întors în casă. Acest lucru i-a enervat şi mai rău pe cei trei, care au bătut în geamuri şi au făcut scandal până când stăpânul casei, tatăl tânărului care a amanetat telefonul, a aprins becul din curte şi a ieşit să vadă ce se întâmplă.

Nu a apucat să discute cu cei trei, pentru că a fost pus la pământ, inconştient, cu o lovitură de scândură aplicată în cap. Iar odată prăbuşit la pământ, agresorii l-au lovit cu pumnii şi picioarele peste corp. În ajutorul lui au ieşit din casă soţia şi copiii, dar victima era prăbuşită deja la pământ, sângerând în zona capului şi a feţei. Soţia a sunat la 112, pentru o ambulanţă, şi până să ajungă la poartă, pe urmele agresorilor, a încasat şi ea un picior în zona toracelui.

Ambulanţa l-a transferat pe bărbatul rănit la Spitalul „Sf. Spiridon”, iar pentru vindecare, acesta a avut nevoie de 40-45 de zile de îngrijiri medicale.

Cei doi agresori adulţi şi-au aflat pedeapsa penală: câte un an şi zece luni închisoare, cu suspendare, pentru săvârşirea infracţiunii de lovire sau alte violenţe. Ambii se vor afla sub supravegherea oamenilor legii timp de trei ani. În plus, cei doi trebuie să presteze câte o sută de zile de muncă în folosul comunităţii din comuna Erbiceni. Însă instanţa a decis ca, pentru latura civilă, stabilirea daunelor să facă obiectul lui nou dosar pe rolul Judecătoriei Hârlău. Victima lor a cerut 25.000 de lei daune, din care 5.000 de lei reprezintă daune materiale şi 20.000 daune morale. Primul termen în noul proces este 1 martie 2022.

 

 

Comentarii