Delfini găsiţi morţi pe plaja din Eforie şi Constanţa. Ei aveau urmele de plasă pe suprafaţa corpului

miercuri, 19 aprilie 2023, 20:59
1 MIN
 Delfini găsiţi morţi pe plaja din Eforie şi Constanţa. Ei aveau urmele de plasă pe suprafaţa corpului

Trei delfini au fost găsiţi morţi pe plaja din Eforie, descoperirea fiind făcută de mai multe persoane care au postat imagini cu mamiferele pe o reţea de socializare. ONG Mare Nostrum a anunţat că şi la Constanţa a fost găsit un delfin mort. 

ONG Mare Nostrum a anunţat că, pe lângă cei trei delfini găsiţi morţi la Eforie Nord, a mai fost descoperit unul şi la Constanţa. “În ultimele două zile, patru exemplare de delfini au eşuat pe plajele din Eforie Nord (3) şi Constanţa (1). În toate cazurile semnalate, colegii noştri de la ONG Mare Nostrum au putut identifica interacţiunea cu plasele de pescuit. Toate exemplarele fac parte din specia afalinilor (Tursiops truncatus ponticus)”, a transmis Mare Nostrum.

Coordonatorul Departamentului Conservarea Biodiversităţii din cadrul ONG Mare Nostrum, Costin Timofte, a afirmat că exemplarele aveau urmele de plasă pe suprafaţa corpului. 

“Exemplarele de la Eforie aveau urmele de plasă pe suprafaţa corpului, iar un exemplar avea codala secţionată, o practică folosită de pescari de a elibera plasa fără a o strica atunci când un delfin se prinde în ea. În cazul exemplarului de la Constanţa, acesta nu avea urme de plasă, în schimb avea diferite hemoragii subcutanate pe partea inferioară, la nivelul maxilarului, înotătoarelor pectorale şi ale cavităţii toracale, fapt ce indică o corelaţie cu prinderea accidentală în plasa de pescuit”, a explicat Costin Timofte.

Comentarii