Demis de PSD de la conducerea Aeroportului Iaşi, fostul director a ajuns şef la Autoritatea Aeronautică Civilă Bucureşti

joi, 11 iunie 2020, 01:57
2 MIN
 Demis de PSD de la conducerea Aeroportului Iaşi, fostul director a ajuns şef la Autoritatea Aeronautică Civilă Bucureşti

Alexandru Anghel, fostul director general al Aeroportului Iaşi, este preşedintele noului Consiliu de Administraţie al Autorităţii Aeronautice Civile Române. 

În componenţa CA se mai află Nicolae Stoica – directorul operaţional al Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti, Alexandru Geică – instructor, examinator şi pilot cu 9.500 de ore de zbor pe aparate Boeing, şi Sandu Costea – reprezentantul Ministerului Finanţelor Publice, vicepreşedintele Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF). „Doresc să con”tribui la dezvoltarea sectorului aeroportuar din România cu întregul meu potenţial managerial şi tehnic format din experianţa, cunoştinţele şi competenţele mele, menţionează Alexandru Anghel în CV-ul său. Cu o experienţă de peste 15 ani în domeniul aeronautic, Anghel este în prezent preşedintele Consiliului de Administraţie al Aeroportului Braşov şi şef al Direcţiei de Implementare al aceleiaşi aerogări – aflată acum în construcţie.

Alexandru Anghel este membru în Consiliul de Administraţie al Aeroportului Iaşi la al doilea mandat şi a condus interimar regia aproape întreg anul 2017. Anterior, a supervizat construirea noii piste, a platformei de staţionare a avioanelor şi a terminalului de pasageri.

După schimbarea conducerii Consiliului Judeţean, a reuşit să-şi păstreze locul în administraţia aeroportuară. Concursul a promovat însă şi oameni care nu îndeplineau criteriile impuse, Anghel ajungând în scurt timp în minoritate în CA. Câteva luni mai târziu, chiar înainte de Crăciunul anului 2017, i-a fost mai întâi suspendat ilegal, apoi reziliat contractul de director interimar de către conducerea impusă la Aeroport şi chiar i s-a interzis intrarea în incinta aerogării. A fost respins la concursul organizat pentru desemnarea unui nou director general, mandat câştigat în a doua rundă chiar de către cel care a fost examinator şi i-a picat pe toţi candidaţii înscrişi iniţial. Membru în continuare în CA, el a semnalat şi contestat mai multe decizii controversate ale celorlalţi administratori, cum ar fi, de exemplu, concesionarea unor spaţii sau concedierea mai multor angajaţi ai regiei. 

Comentarii