Luptă în trei, cu Maricel Popa şi Costel Alexe

Deputatul Marius Bodea, candidatul USR pentru şefia Consiliului Judeţean

Candidatul PNL la Primărie îndepărtat în martie revine în cursa electorală, dar pentru preşedinţia CJ, din partea USR.

vineri, 19 iunie 2020, 01:50
2 MIN
 Deputatul Marius Bodea, candidatul USR pentru şefia Consiliului Judeţean

Surpriză oarecum aşteptată la anunţarea candidaţilor alianţei USR-PLUS la alegerile locale: Cosette Chichirău intră în competiţia pentru Primăria Iaşi, alături de Marius Bodea, care se va bate pentru şefia Consiliului Judeţean. Informaţia circula de câteva luni în mediul politic local. 

De altfel, Marius Bodea a lăsat să se înţeleagă din mesajele sale afişate pe pagina personală de Facebook că nu are de gând să renunţe după ce conducerea PNL Iaşi l-a dat la o parte doar pentru că un alt candidat părea să stea mai bine în sondaje la acel moment, respectiv cu trei luni în urmă. „Când îmi iau un angajament în faţa oamenilor, nu mă întorc din drum: pentru că proiectul meu este în continuare pentru Iaşi!“, afirmă Bodea, sub sloganul „O singură echipă“.

Până acum, în competiţia pentru preşedinţia Consiliului Judeţean s-au mai anunţat Costel Alexe, de la PNL, şi Maricel Popa, de la PSD. În cursă ar mai putea să intre Petru Movilă, preşedintele PMP Iaşi. De departe însă „spectacolul“ nu va fi întrecerea electorală pentru şefia CJ, cât mai ales duelul dintre Costel Alexe, artizanul aducerii lui Mihai Chirica în PNL, şi Marius Bodea, îndepărtat tocmai pentru a i se face loc actualului primar în fruntea liberalilor ieşeni. La Primărie, Cosette Chichirău va primi replica actualului primar trecut de la PSD la PNL şi a lui Tudor Ciuhodaru, trecut de la PSD prin PC, PPDD şi UNPR înapoi la PSD.

«Ultimii 10 ani, ca şi anteriorii 10 ani, au fost o perioadă în care am ratat prea multe şanse aici, în Iaşi. Niciun efort nu este prea mic pentru a instala, în sfârşit, o administraţie competentă care să îi servească onest pe toţi ieşenii», se arată în comunicatul alianţei prin care a fost anunţată lansarea tandemului Chichirău-Bodea în cursa alegerilor locale din septembrie. USR i-a primit ieri şi pe consilierii locali Răzvan Timofciuc şi Etienne Ignat, doi apropiaţi ai lui Bodea.

Comentarii