De Business

Punem punctul pe știi

Advertorial (P)

Descopera secretele optimizarii on-page si off-page, la cursuri SEO practice!

vineri, 02 august 2019, 07:48
3 MIN
 Descopera secretele optimizarii on-page si off-page, la cursuri SEO practice!

Conform DEX, cursul reprezinta "o expunere a unor informatii de catre un profesor in fata studentilor" sau un "ciclu de lectii si prelegeri, ora sau ore de program destinate acestor prelegeri". Practic, din cele doua definitii de mai sus, rezulta ca toate cursurile ar fi pur teoretice, reprezentand un flux continuu de informatii dinspre profesor catre elev si nimic mai mult. Acelasi lucru se aplica si celor mai multe cursuri SEO, in care un asa-zis "expert", de cele mai multe ori autointitulat, preda definitii si teorii celor prezenti, fara insa a le si aplica pe un caz concret.

Totusi, exista un exemplu de cursuri SEO unde lucrurile stau diferit, fiind mult imbunatatite. Este vorba despre Jedi SEO School, prima scoala de SEO din Romania, deschisa in acest an de catre Ovidiu Joita. Fondator si CEO al iAgency, acesta are o experienta de peste 15 ani in marketing online, unul dintre cele mai cautate, dar si "efervescente" domenii, avand in vedere schimbarile uriase care au loc de la an la an sau chiar mai des. Aceasta experienta il recomanda pe Ovidiu Joita drept unul dintre cei mai buni profesori de SEO din Romania, cu atat mai mult cu cat, prin prisma activitatii de la iAgency, are contact zilnic cu zeci de clienti din domenii diferite.

iAgency, marketing online pentru unele dintre cele mai mari branduri din Romania

De altfel, latura practica a cursurilor SEO predate de Ovidiu Joita provine tocmai din faptul ca, de-a lungul carierei, a realizat, alaturi de echipa sa, sute de strategii de optimizare on-page si off-page, iar mai nou se ocupa de indicatorii de User Experience si valoarea brandului in SEO. Acestea sunt doua dintre criteriile carora Google le ofera o importanta din ce in ce mai mare in ultima vreme, atunci cand stabileste ierarhia in paginile cu rezultatele cautarilor.

iAgency are printre clienti unele dintre cele mai mari branduri din domeniul vestimentar, medical, tehnic, financiar si al cosmeticelor, iar in cadrul cursurilor SEO desfasurate la sediul agentiei ai ocazia sa afli cum au ajuns acestea in topul Google. Vei intra in "laboratorul" unde se stabileste strategia de cuvinte cheie, se fac audituri, se scriu meta taguri si se schimba heading-uri, dar se si creeaza articole pentru unele dintre cele mai prestigioase publicatii din Romania, care vor construi "comunicarea off-page".

"Din punctul meu de vedere, cursurile SEO teoretice care nu sunt urmate si de cursuri practice nu sunt eficiente. Din acest motiv, vei avea parte si de pregatire practica, vei asista la analize live pentru anumite site-uri", explica Ovidiu Joita. Chiar daca ai trecut de ceva vreme de varsta "temelor pentru acasa", la Jedi SEO School vei avea ocazia sa faci din nou acest lucru, dupa fiecare modúl de curs, pentru a-ti insusi mai bine partea teoretica.

Nu in ultimul rand, la aceste cursuri SEO vei avea parte de evaluari periodice, sub forma unor mini-proiecte, iar notele pe care le obtii vor stabili calificativul cu care vei absolvi Jedi SEO School.

Comentarii