Director din Primăria Vaslui, condamnat la închisoare cu suspendare în cazul unui copil înecat la ștrand acum șase ani

miercuri, 17 februarie 2021, 13:39
1 MIN
 Director din Primăria Vaslui, condamnat la închisoare cu suspendare în cazul unui copil înecat la ștrand acum șase ani

În 2018, directorul Direcției Târguri și Oboare, care avea în responsabilitate și ștrandul municipal, a fost trimis în judecată, sub acuzația de ucidere din culpă în cazul copilului de 14 ani care s-a înecat pe 4 august 2014, sub ochii a sute de vasluieni. Singurul salvamar de serviciu nu l-a observat la timp pe băiatul care s-a scufundat sub apă.
 

Pe toată durata cercetărilor și judecății sale, Cristinel Nechita și-a susținut nevinovăția, precizând se afla în concediu de odihnă în ziua în care copilul s-a înecat în ștrandul municipal. După șase termene de judecată, în care Nechita a cerut să fie audiați ca martori colegi de-ai săi de serviciu, solicitare respinsă, de altfel, de magistrați, judecătorii ieșeni au menținut hotărârea dată de instanța de fond în urmă cu aproape un an.

Astfel, Curtea de Apel Iași l-a condamnat definitiv pe Cristinel Nechita, la doi ani de închisoare cu suspendare și efectuarea a 60 de zile de muncă în folosul comunității pentru ucidere din culpă pentru moartea copilului. De asemenea, directorul din cadrul Primăriei Vaslui a fost obligat și la plata a 1.800 de lei cheltuieli judiciare. După incidentul din 2014, ștrandul municipal Vaslui a fost închis definitiv.

Comentarii