Directorul general administrativ interimar de la UMF va ocupa definitiv postul

marți, 28 august 2018, 16:54
1 MIN
 Directorul general administrativ interimar de la UMF va ocupa definitiv postul

La un an de zile de la demisia Danielei Druguş din poziţia de director general administrativ al Universităţii de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa“ din Iaşi, poziţia este ocupată din nou în mod defintiv. Începând cu luna august 2018, Maria Arhip este noul director general al UMF, după ce a mai ocupat această poziţie sub forma unui interimat, de la demisia Danielei Druguş încoace. 

Concursul a fost organizat la mijlocul lunii iulie şi este pe perioadă nedeterminată, Maria Arhip luând 88,33 de puncte la proba scrisă, 90 de puncte la interviu şi fiind admisă cu punctajul final de 89,16 puncte. Decizia a fost aprobată în ultimul Senat al UMF înainte de vacanţa de vară, iar Maria Arhip a ocupat oficial postul. Deşi funcţia de director general administrativ este pe perioadă nedeterminată, majoritatea Cartelor universitare, al recomandărilor legislaţie în vigoare, prevăd că menţinerea în funcţie a acestuia este condiţionată de o declaraţia scrisă pe care o dă DGA-ul cu privire la susţinerea proiectului managerial al noului rector. În mod concret, în Carta UMF Iaşi, la articolul 110, alineatul al doilea se specifică faptul că „menţinerea în funcţie a directorului general administrativ se face pe baza acordului scris al acestuia de susţinere executivă a planului managerial al noului rector, cu respectarea prevederilor legale“.

Daniela Druguş şi-a dat demisia din funcţia de DGA al UMF Iaşi, în urma condamnării cu suspendare primită în dosarul referitor la platforma de e-learning realizată din fonduri europene de instituţia de învăţământ superior medical din Iaşi. Aceasta a denunţat sentinţa dată de Tribunalul Suceava şi a contestat-o la Curtea de Apel, dosarul urmând să fie reluat din toamnă, după vacanţa judecătorească. 

Comentarii