Documentele secrete ale Pentagonului au fost răspândite de un copil. El se numeşte Lucca

joi, 13 aprilie 2023, 08:29
1 MIN
 Documentele secrete ale Pentagonului au fost răspândite de un copil. El se numeşte Lucca

Cel care a răspândit „fişierele secrete” ale Pentagonului este un copil. Pentagonul a susţinut că documentele reprezintă „un risc foarte grav” pentru securitatea naţională a SUA şi „au potenţialul de a răspândi dezinformarea”. Cel care a răspândit „fişierele secrete” ale Pentagonului este un copil, Lucca, un gamer, potrivit jurnaliştilor AP care au discutat cu utilizatori ai platformei Discord.

Aceştia au declarat că au asistat la publicarea documentelor „secrete”.  Pentagonul a susţinut că documentele reprezintă „un risc foarte grav” pentru securitatea naţională a SUA pentru că „au potenţial de a răspândi dezinformarea”.

Cea mai bună teorie a conspiraţiei, care are ca scop o dezinformare, trebuie să conţină 70% adevăr şi 30% minciuni sfruntate, care elimină practic adevărul. Aceasta este „reţeta” Rusiei, publicată în „Tratat de dezinformare” a lui Vladimir Volkoff.

Documentele „scurse” de la Pentagon au 30% adevăr, poate, şi 70% poveşti de spionaj din anii 1930-1940. Multe sunt fotografii grosolan făcute ale unor documente cu marcaje ce indică diferite niveluri de clasificare, unele ce au sigilii ale şefilor de stat major din Pentagon, deşi, la o privire în detaliu se observă că „sursa deschisă” (date publice) stă la baza informaţiilor din fişiere.

Vezi mai multe detalii pe newsweek.ro

Comentarii