Doi fraţi au fost prinşi sub o poartă metalică în jurul căreia se jucau

luni, 04 octombrie 2021, 09:12
2 MIN
 Doi fraţi au fost prinşi sub o poartă metalică în jurul căreia se jucau

Doi frăţiori au ajuns la spital cu ambulanţele, după ce o poartă metalică de mari dimensiuni s-a prăbuşit peste ei.

Incidentul a avut loc în comuna Copălău, în curtea familiei. Cei doi fraţi, de şase şi doi ani, se jucau în preajma unei porţi metalice, montate pe un sistem de role. Copiii se urcau pe poartă şi se plimbau când aceasta se închidea şi deschidea, însă, la un moment dat, aceasta s-a desprins din sistemul de siguranţă care asigura stabilitatea ei, iar bucata mare de metal a căzut peste copii, prinzându-i sub greutatea sutelor de kilograme. Alarmaţi de zgomotul asurzitor, părinţii au ieşit imediat în curte, în faţa lor dezvăluindu-se o imagine de coşmar.

Micuţii erau prinşi sub poartă, inerţi. Oamenii au chemat imediat mai mulţi vecini şi au reuşit să ridice poarta de peste copii, fetiţa fiind într-o baltă de sânge, cu hemoragie la nivelul capului şi urechii. Oamenii au sunat la 112 şi au cerut ajutorul cadrelor medicale, la faţa locului ajungând o ambulanţă cu medic. „Fetiţa prezenta traumatism cranian acut deschis, otoragie stângă, o plagă contuză suprasprâncenară, în comă de gradul II-III. A fost transportată la Pediatrie, de unde a fost ulterior intubată şi transferată la Neurochirurgie Iaşi”, a spus medicul Andreea Stărică, din cadrul SJA Botoşani.

Fiind extrem de agitaţi, părinţii nici nu au menţionat celor de la 112 că, de fapt, doi copii fuseseră răniţi. Astfel, când prima ambulanţă a ajuns la faţa locului, cadrele medicale au realizat că era vorba de un al doilea copil rănit, motiv pentru care a fost chemată încă o ambulanţă, care l-a preluat pe frăţiorul fetei. „Băieţelul, de doi ani, a ajuns la spital cu un traumatism cranian acut închis, fără pierdere de cunoştinţă, hematom post traumatic regiunea frontală, escoriaţii faciale, plagă minoră buză inferioară. Au fost efectuate mai multe consultaţii, fiind ulterior externat la domiciliu”, a precizat un medic din cadrul Spitalului Judeţean.

SURSA:monitorulbt.ro

 

 

Comentarii