Doi români au câștigat pete un milion de euro folosind la cerșit în Spania doi tineri cu handicap

vineri, 03 iunie 2022, 16:41
2 MIN
 Doi români au câștigat pete un milion de euro folosind la cerșit în Spania doi tineri cu handicap

O orădeancă și fostul ei iubit au trăit, între 2003 și 2018, pe spinarea a două persoane cu dizabilităţi, pe care le-au dus la cerşit în staţiuni din Spania, informează PressHUB.

Susana Angela Budai și Ioan Varga le-au promis oamenilor că banii obținuți din cerșit vor fi trimiși în România, acolo unde îi va aştepta propria locuință.

Cele două persoane cu handicap – un tânăr de 23 de ani și o fată în vârstă de 18 ani – au suferit de foame, au fost bătute și înjurate. Mai mult, ele au fost lăsate fără acte de către presupușii lor binefăcători și scoase la cerşit în fiecare zi, de dimineaţa până noaptea târziu, fiind supravegheate, cu rândul, de Budai și de Varga.

În perioada 2003-2018, victimele au băgat în buzunarele celor doi peste 1 milion de euro, spun anchetatorii. Cu banii respectivi, Budai şi Varga au huzurit în Valencia, pe Coasta de Azur şi în Tenerife, exotica insulă din arhipelagul Canare, peste 100.000 euro fiind trimişi acasă şi investiţi în imobiliare, așa încât femeia are acum două vile într-una din cele mai „scumpe” comune din Bihor, Sântandrei.

 

Ema și Tudor erau scoşi la cerşit zilnic, în zone turistice, de dimineaţa până noaptea târziu, fiind supravegheaţi, cu rândul, de Budai și Varga. La început în Valencia, apoi pe plajele din Peniscola, pe Coasta de Azur, iar în final în Tenerife.

În Valencia, după cum şi-a adus aminte Tudor, câştigau între 250 şi 300 euro pe zi, în Tenerife chiar şi câte 400 euro, bani din care rar primeau ceva, puțin, ca să trimită acasă, familiei lui Tudor. Dacă nu strângeau suficient, erau bătuţi cu cureaua, pumnii sau cu picioarele.

Mai mult,pe presshub

Comentarii