Două întrebări esenţiale despre schimbarea la faţă a politichiei partidoiului ieşean

joi, 18 mai 2023, 01:50
3 MIN
 Două întrebări esenţiale despre schimbarea la faţă a politichiei partidoiului ieşean

Înainte de a face orice speculaţie sau alegaţie despre marea schimbare la faţă a politichiei de la partidoiul ieşean, amicul nostru cu doftorat magna cu lăute în sforăraie de Bahlui Archibald Tănase, care a analizat prodund ce se întâmplă de două zile pe aicea pe tarla, are a ridica la fileu două importante întrebări, la care ar trebui să răspundă cei care se consideră în drept. Iar, în caz că nu vom avea parte de asta, vom reveni nou într-un episod viitor:

1. Are toată aceasta schimbare vreo legătură cu oarece declarații recente făcute procurorilor de către Arsene Ciorăpel, aflat la zdup, referitor la şpitalul mobil de la Iaşi?

2. Este ceva adevăr în aducerea din zona pădurilor de la Dobrovăţ, mai spre vară, şi chiar înaintea alegerilor din filială, a unui fost politician pe nume Divan, amic bun cu Dîncu, cel taman impus şef la filiala din Cluj?

Haideţi să vă şi dezamăgim olecuţă: nu va fi niciun rezbel nimic la partidoi, la Iaşi!

Apăi, dragi observatori ai scenei politice locale, dacă tot vedem că mulţi dintre voi se cam grăbesc cu concluziunile că, vai, ce rezbel intern va urma la partidoiul ieşean după plecarea lui nea Măricel şi până la alegerile din vară, haideţi să vă spunem şi noi câteva concluziuni, pe care le-am tras vorbind ici şi colo cu ăia de se pricep mai bine ca noi! În primul rând, de remarcat ce festival de felicitări şi alte perieri de scame, în lungă tradiţie la acest partid, a fost pe pagina de faisbuc a noului şef al filialei, cel care de altfel va fi şi principalul competitor la alegerile interne din vară.

De altfel, şi sursele noastre spun că deja s-au aliniat planetele pentru junele prifect Cojocaru, şi că acesta va fi cel mai probabil candidatul unic la alegeri, nefiind exclus maxim un outsider fără şanse pe lângă el.

Unele guri rele mai speculează că aripa electrică a filialei de la muniţip va încerca totuşi o lovitură şi-l va împinge în faţă, la candidatură, pe boxeorul dipotat. Susele noastre spun însă că e o presupunere greşită: boxeorul nu va risca nimic, căci abia şi-ar fi aranjat ceva ape, cu ajutorul federaţiei naţionale pe care o conduce, pentru un posibil nou loc pe liste anul viitor. Aşa că nu prea va fi loc de distracţie la alegerile din vară. Deşi o surpriză, cum spuneam, tot va putea apărea din neant…

O veste proastă avem însă şi pentru apropiaţii lui Cojocaru, din vremea când era sub Măricel: nu va fi loc de aceştia toţi pe liste, cum calculează şi-şi freacă palmele acum mulţi dintre ei, căci omul va trebui să împartă la greu şi celor din tabăra adversă, ca să le devină simpatic. Căci, vorba aia: aşa se dansează în politichie. Şi mai ales în aia de Bahlui…

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

Comentarii