Drum judeţean reparat de doi localnici exasperaţi că îşi strică maşinile

marți, 30 ianuarie 2024, 09:14
2 MIN
 Drum judeţean reparat de doi localnici exasperaţi că îşi strică maşinile

Judeţul Suceava se confruntă cu o situaţie precară a drumurilor judeţene, iar DJ 208B Hănţeşti – Bereşti – Şerbăneşti (comuna Zvoriştea) devine simbolul acestei probleme. Drumul, care trece pe lângă barajul Bucecea, reprezintă o adevărată provocare pentru şoferi şi localnici, fiind asfaltat doar pe porţiuni limitate, în timp ce între localităţi se află într-o stare dezastruoasă, scrie monitorulsv.ro.

Alin Blanariu, în vârstă de 42 de ani, din satul Bereşti, comuna Hănţeşti, a devenit eroul neoficial al comunităţii. Împreună cu un alt localnic, el a luat iniţiativa de a umple gropile de pe drum cu lopata şi târnăcopul, într-o încercare disperată de a-şi proteja maşina. Exasperat de situaţie, Blanariu pregăteşte o petiţie semnată de consăteni, pe care intenţionează să o înmâneze Consiliului Judeţean Suceava, cerând intervenţia imediată în rezolvarea problemelor de pe DJ 208B, aminteşte aceeaşi sursă.

"Zilele trecute era apă prin gropi, nu am realizat şi era să îmi rup maşina în două. Aşa am decis să iau lopata şi târnăcopul şi să mă apuc să umplu aceste gropi. Aici, la Bereşti, suntem uitaţi de lume, e drum judeţean numai cu numele", a declarat Alin Blanariu, exprimând nemulţumirea generală a comunităţii.

Cu toate că există porţiuni asfaltate în Hănţeşti şi Bereşti, drumul dintre localităţi a rămas într-o stare deplorabilă. Primarul comunei Hănţeşti, Daniel Olariu, a explicat că, din cauza statutului de drum judeţean, nu au putut asfalta decât în sat, unde au reuşit să acceseze fonduri. El a subliniat că, din 2012, au fost trimise 20 de adrese către Consiliul Judeţean pentru a atrage atenţia asupra situaţiei dezastruoase a DJ 208B.

Oficialii de la Consiliul Judeţean  susţin că au transmis în mod repetat că includerea drumului pe lista de investiţii este luată în considerare, dar depinde de fondurile disponibile şi de priorităţile stabilite. Localnicii afirmă, pe de altă parte, că această situaţie afectează nu doar posesorii de maşini, ci şi pe cei care depind de transportul public, întrucât nicio rută de autobuz nu mai ajunge în satul Bereşti din 2015. Oamenii din Bereşti se simt izolaţi şi uitaţi de autorităţi, iar situaţia transportului public este într-un impas. Rezidenţii se văd nevoiţi să scoată bani considerabili din buzunar pentru a apela la serviciile de taxi atunci când doresc să ajungă în municipiul Suceava.

SURSA FOTO: monitorulsv.ro

Comentarii