După 14 ani în Londra, s-a întors în sat, în România. „Nu-mi e dor de bani. Am avut luxul de pe lume. Altceva îmi lipsea”

joi, 28 martie 2024, 11:11
4 MIN
 După 14 ani în Londra, s-a întors în sat, în România. „Nu-mi e dor de bani. Am avut luxul de pe lume. Altceva îmi lipsea”

Un român care a trăit în Londra timp de 14 ani s-a întors acasă, pentru că, spune el, deşi avea bani şi trăia în lux, nu era fericit. 

Povestea interesantă a familiei lui Andrei Nicola, un român care s-a întors în România „la coada vacii”, după ce a trăit timp de 14 ani în Marea Britanie, este prezentată pe larg pe pagina de Facebook Anunţul UK. El spune că a avut la picioare aproape tot luxul din lume, însa a ales alături de familie viaţa într-un sat din România, unde trăiesc mai sănătos şi mai frumos. 

Andrei a emigrat în Marea Britanie în 2009, iar la început a muncit ca muncitor necalificat, pe şantierele din centrul Londrei. A făcut o facultate în Anglia ce i-a permis să avanseze în carieră. A devenit, pe rând, Supervisor, apoi Site Manager, iar în ultimii şase ani în UK, a devenit, treptat, Project Manager, Contract Manager şi Director pentru o companie mare care se ocupă cu renovare şi fit outs de restaurante, clădiri comerciale şi birouri în zona centrală a Londrei.

„Am trăit în Anglia ca un Rege, am avut două case cumpărate în Londra, maşini de lux la poartă, mă îmbrăcam cu haine luate numai de la magazinele unor designeri celebri, mergeam în vacanţe scumpe şi mâncam la restaurante de fiţe, …dar am realizat că eu şi soţia mea nu aveam nevoie de toate acestea. Mulţi bani aduc multe probleme şi mai puţin timp petrecut cu copiii. Oricâţi bani ai face, niciodată nu îţi ajung şi devii un hamster care aleargă continuu pe o roată după o realitate falsă. Acum locuim la ţară, în România, într-o casă care nu valorează prea mult, am început să conducem maşini simple, ne îmbrăcăm cu haine pe care nu se mai vede brandul şi suntem fericiţi”, spune Andrei.

Cei doi au decis să se mute într-o comună din România, unde cu banii obţinuţi din vânzarea celor două case din Londra şi-au cumpărat vaci de rasă Angus şi au făcut o fermă. Mai exact, Andrei şi soţia lui locuiesc acum la Porumbacu de Jos, în judeţul Sibiu.

„Ne-am mutat în România în primul rând pentru copii şi pentru o viaţă de familie mai frumoasă. Bunicii copiilor, străbunicii copiilor şi majoritatea familiei sunt aici. Din păcate, în ziua de azi, bătrânii românilor mor prin azile sau de dorul copiilor plecaţi în străinătate. Noi nu vrem aşa ceva în familia noastră.

Ne-am mutat la ţară ca să ne creştem singuri legume, să avem nişte găini pe lângă casă să mâncăm ouă de casă şi când facem o supă de pui să fie carne care nu este injectată, carne şi alte produse de la localnici cât mai BIO sau organice. Plus că avem ferma noastră de Angus şi ne luptăm cu sistemul să facem o afacere cu vânzare carne BIO.

Nu ne dorim profituri imense. Vrem să petrecem cât mai mult timp cu copiii, să îi învăţăm adevăratele valori ale vieţii. Trebuie să faci mulţi bani ca să realizezi că nu ai nevoie de bani mulţi. Asta am realizat noi la Londra. Am avut tot luxul de pe lume, maşini scumpe, 2 case la Londra cumpărate, vacanţe scumpe, restaurante scumpe… dar am realizat că nu ai nevoie de toate acestea… am început să conducem maşini simple, să ne îmbrăcăm cu haine care nu se mai vede „Brandul” pe ele. Mai ales că oricâţi bani ai face, niciodată nu îţi ajung şi devii un Hamster care aleargă continuu pe o roată după o realitate care este falsă… pe reţelele sociale toată lumea postează doar fake-uri, poze perfecte, răsărituri perfecte, vacanţe perfecte, căsnicii perfecte, …dar realitatea nu este aşa. La fel cum sunt banii… nu sunt reali. „Ei” printează bani şi tu îţi vinzi timpul pentru aceste hârtii trase la imprimantă care pe „ei” îi costă acelaşi tuş sau aceeaşi hârtie să dea valoare la o bancnotă de 5 lire sau la una de 50 de lire…

Nu ne este deloc dor de banii din Londra şi de stilul de viaţă de acolo. Trăiam ca şi cum eram tot timpul băgaţi în priză, stăteam ore în şir blocaţi în trafic, aglomeraţii, şi vedeam cu ochii noştri că lumea din jur era la fel de stresată ca noi… Nu ne este deloc dor de aşa ceva… Singurul lucru care ne lipseşte în România este civilizaţia din Londra. Din păcate, oamenii sunt mult mai civilizaţi şi mai prietenoşi în Londra decât acasă, în România,” a mai spus Andrei Nicola pentru Anunţul UK.

Comentarii