După ce s-au trezit cu o gaură în casierie, asociaţiile de proprietari din Exclusive Residence cer expertize contabile

marți, 05 februarie 2019, 02:49
2 MIN
 După ce s-au trezit cu o gaură în casierie, asociaţiile de proprietari din Exclusive Residence cer expertize contabile

Administratorul complexului din Copou ar fi dispărut cu banii de utilităţi.

Asociaţiile de proprietari din ansamblul imobiliar Exclusive Residence, ale cărui blocuri au fost ridicate de fraţii Negurici, au început să se trezească din amorţire.

Cel puţin două asociaţii de proprietari de aici au cerut expertize financiare pentru a putea evalua prejudiciul făcut de către administratorii firmei Sodalis SRL, care ar fi fugit cu o parte însemnată de bani, reprezentând sume pentru facturile utilităţilor.

„Aceste asociaţii au iniţiat procedura pentru a face expertize contabile. Sunt familii care au copii, şi au primit notificări că le vor fi oprite curentul şi altele. Eu am plătit suma de 1.850 de lei“, ne-a spus unul dintre proprietarii de apartamente.

În total, în complexul Exclusive Residence sunt înregistrate 16 asociaţii de proprietari, dintre care 11 erau administrate de către firma Sodalis SRL, administrată de către soţii Florin şi Liliana Zelincă. Fiecare familie din cadrul acestor blocuri care fuseseră administrate de către familia Zelincă au fost obligate la plata sumei de 1.800 de lei pentru a achita utilităţile.

Multe apartamente din acest complex au fost cumpărate de politicieni, medici sau magistraţi. În urmă cu aproximativ două săptămâni, o parte dintre locatari au primit notificări că le va fi întrerupt curentul electric ca urmare a neplăţii facturilor.

Aceştia au început să-l caute pe „Florin“, bărbatul numit de către fraţii Negurici să administreze blocurile din Exclusive Residence, însă acesta era de negăsit.

„Îl ştiu pe Florin, administratorul. Nu l-am mai văzut de mult, am înţeles că ar fi fugit. Avea un BMW negru, îl vedeam des pe la piscina din Exclusiv“, ne-a spus un locatar, nedorind să-şi dea numele. Proprietarul unui alt apartament ne-a spus că, în prezent, cele trei blocuri pe care le administra Florin Zelincă au un alt administrator.

„Florin Zelnică a dispărut, iar în locul lui este un alt administrator. Din câte am auzit, soţia lui Zelincă este şi cenzorul fraţilor Negurici. Adică ar fi sau ar fi fost contabila lor. Da, ştiu, au fost primite notificări că vor închide curentul şi vor scoate contoarele de la fiecare apartament, de către cei de la E.ON“, a precizat un altul.

În prezent, cele 11 asociaţii pe care le administrase Sodalis au fost preluate de o altă firmă. Sodalis, firma soţilor Zelincă, a raportat în anul 2016 un profit net de 56.000 lei, cu patru angajaţi.

Comentarii