E dificil condusul iarna? Sfaturi pentru șoferii cu puțină experiență

joi, 18 noiembrie 2021, 11:29
2 MIN
 E dificil condusul iarna? Sfaturi pentru șoferii cu puțină experiență

Șoferii tineri sunt considerați novici în trafic. Există și mulți care conduc rar. Drumurile scurte între casă și magazine nu înseamnă experiență de condus pe timp de iarnă.

„Chiar și în cazul mașinilor mai noi, trebuie să fim conștienți de modul în care se vor comporta în condiții extreme. Revenirea la banda proprie după depășirea unei mașini pe timp de iarnă este un scenariu tipic pentru pierderea controlului”, spune Martin Dražík, manager de produs la Nokian Tyres Europa.

M. Dražík ne reamintește că nici măcar sistemele automate sau echipamentele de siguranță ale unui SUV de mari dimensiuni nu pot menține greutatea pe șosea dacă viteza este prea mare.

Conduceți fără frică! – Sfaturi pentru șoferii neexperimentați:

• Curajul se obține numai prin practică. Locurile de parcare goale, de exemplu, vă permit să vă testați vehiculul în diferite scenarii. De asemenea, vă puteți înscrie la cursuri la o școală pentru șoferi, chiar dacă aveți deja permis de conducere.

• Ar trebui să conduceți în mod regulat pe suprafețe alunecoase, pentru a ști cum se va comporta mașina. Cu toate acestea, ele sunt adesea prea alunecoase și nu oferă aceeași senzație ca zăpada și gheața din realitate.

• Șofatul cu calm este esențial. În loc să intrați în panică, să bruscați frânele și să încordați umerii, trebuie să fiți foarte atenți la posibilele locuri spre care să vă îndreptați și să încercați să mențineți controlul chiar și în cazul unor evenimente surpriză.

• Verificarea presiunii în anvelope din când în când poate părea neimportantă, însă poate avea un impact major în timpul șofatului în condiții extreme. Autovehiculele cu presiune incorectă a anvelopelor se pot comporta ciudat în timpul depășirilor în mare viteză, de exemplu. Cum se verifică presiunea în anvelope.

Aflati amanunte de pe 4tuning.ro.

Comentarii