Elena Udrea şi Alina Bica au fost eliberate din închisoarea din Costa Rica

marți, 25 decembrie 2018, 09:00
2 MIN
 Elena Udrea şi Alina Bica au fost eliberate din închisoarea din Costa Rica

Elena Udrea şi Alina Bica au fost eliberate din închisoarea din Costa Rica după încheierea tuturor procedurilor legale. Cele două au fost aşteptate de logodnicul Elenei Udrea, Andrei Alexandrov, care a şi postat pe Facebook un mesaj în care a mulţumit tuturor pentru susţinere şi încurajare. ”Magia Crăciunului e tăcută, nu o auzi… dar o simţi”, a scris Alexandrov pe Facbook.

Elena Udrea şi Elena Bica au fost eliberate din închisoarea din Costa Rica unde se aflau de la începutul lunii octombrie, după câteva ore de la decizia instanţei care a stabilit punerea lor în libertate. În tot acest timp, cele două au trecut de procedurile legale.

Elena Udrea şi Alina Bica au ieşit împreună din închisoare, fiind aşteptate de către Adrian  Alexandrov.

Fără a face declaraţii, cele două s-au urcat în maşina cu cware venise logodnicul Elenei Udrea şi au plecat.

Înainte de a le aştepta să iasă, Adrian Alexandrov a postat un mesaj pe Facebook în care le-a mulţumit  tuturor pentru susţinere şi încurajări.

”În urmă cu 2 săptămâni, postam un mesaj prin care îl rugăm pe Moşu’ să o aducă acasă pe Elena, pentru a petrece sărbătorile împreună, alături de fetiţă noastră, fiind primul ei Crăciun de când a venit pe lume. Nu mi-am pierdut speranţa şi se pare că exact în seară de Ajun, Elena vine lângă noi, acasă. Magia Crăciunului e tăcută, nu o auzi… dar o simţi. Dumnezeu ne iubeşte. Mulţumesc tuturor pentru încurajări şi susţinere şi vă doresc Sărbători Fericite!”, a scris logodnicul Elenei Udrea.

Mesajul este însoţit de fotografia cu fiica lor, postată în 7 decembrie pe Facebook, când îi cerea lui Moş Crăciun ca Elena Udrea să fie acasă de Crăciun  cu fiica ei.

Instanţa din Costa Rica a decis, luni, ca Elena Udrea şi Alina Bica să fie eliberate din închisoare, unde se aflau din 3 octombrie în urma solicitării de extrădare formulate de autorităţile de la Bucureşti.

Ministrul Justiţiei Tudorel Toader a anunţat, sâmbătă, că a semnat documentele pentru eliberarea lor.

Pedeapsa de şase ani de închisoare primită de Elena Udrea în dosarul Gala Bute, dar şi pedeapsa de patru ani a Alinei Bica au fost suspendate prin decizie a ICCJ, iar Tribunalul Bucureşti a revocat cererile de extrădare.

Deciziile sunt consecinţa hotărârii CCR prin care constituirea completurilor de 5 judecători de la instanţa supremă a fost declarată nelegală.

Comentarii