Elevii şi profesorii din judeţul Iaşi vor avea liber vineri 14 octombrie

marți, 11 octombrie 2022, 21:29
1 MIN
 Elevii şi profesorii din judeţul Iaşi vor avea liber vineri 14 octombrie

Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Iaşi a anunţat că ziua de 14 octombrie, când se sărbătoreşte Hramul Sfintei Cuvioase Parascheva, va fi zi liberă atât pentru profesorii, cât şi pentru elevii din judeţul Iaşi, transmite Rador.

Inspectorul general, Luciana Antoci, a precizat că decizia a fost luată în condiţiile în care, în zona centrală a municipiului, sunt 4 unităţi de învăţământ către care accesul autovehiculelor este restricţionat.

De asemenea, s-a ţinut cont şi de faptul că sunt peste 10.000 de elevi care fac naveta către diferite unităţi de învăţământ din Iaşi şi, în aceea zi, deplasarea s-ar realiza cu dificultate şi întârzieri.

Luciana Antoci a mai spus că orele din ziua de 14 octombrie vor fi recuperate ulterior: „Da, Sfânta Parascheva, ziua specifică pe 14 octombrie este pentru întreg judeţul Iaşi, prin contractul colectiv de muncă, zi liberă pentru profesori, aşadar vor fi liberi şi elevii cu acest prilej. Cu siguranţă va fi o formulă de recuperare pentru ceea ce nu se învaţă vineri”.

SURSA:edupedu.ro

 

 

Comentarii