Elisabeta a II-a, de 70 de ani pe tron. Cum va fi marcat Jubileul de platină

miercuri, 12 ianuarie 2022, 13:23
2 MIN
 Elisabeta a II-a, de 70 de ani pe tron. Cum va fi marcat Jubileul de platină

Pe 6 februarie, Elisabeta a II-a va deveni primul monarh britanic care sărbătorește un Jubileu de platină, marcând o domnie de 70 de ani. Pe tot parcursul anului vor avea loc evenimente.

Ca și în cazul Jubileurilor de aur și de diamant ale Reginei, prima săptămână din iunie a fost aleasă pentru weekendul de sărbătoare națională, vara oferind o șansă mai bună de vreme bună decât luna februarie.

Prima zi a weekendului prelungit este joi, 2 iunie, și va avea loc în întregime Trooping the Color pentru prima dată de la pandemie. Vor participa peste 1.400 de soldați care defilează, 200 de cai și 400 de muzicieni.

Tot în acea zi, farurile Platinum Jubilee vor fi aprinse în peste 1.500 de locații din Marea Britanie, Insulele Channel, Insula Man și teritoriile de peste mări ale Regatului Unit. Pentru prima dată, capitalele țărilor din Commonwealth vor aprinde și ele faruri.

Vineri, 3 iunie – a doua zi a weekendului de sărbătoare națională – va avea loc o slujbă de mulțumire pentru domnia reginei, la Catedrala Sf. Paul.

Sâmbătă, 4 iunie, va avea loc o petrecere la Palatul Buckingham, unde membrii publicului vor fi invitați să aplice pentru a participa la un concert live. Interpreții nu au fost încă numiți, dar este considerat că reunește unele dintre cele mai mari vedete ale lumii pentru a sărbători cele mai semnificative momente din timpul domniei de șapte decenii a Reginei. Înscrierea pentru rezidenții din Marea Britanie care-și doresc bilete va fi lansată în februarie.

Duminică, 5 iunie, oamenii din toată țara vor fi invitați să stea la masă împreună pentru a lua parte la Big Jubilee Lunch, cu petreceri stradale organizate în Marea Britanie.

Evenimentele din acea zi vor include, de asemenea, Platinum Jubilee Pageant, care va prezenta 5.000 de oameni din Marea Britanie și Commonwealth, care vor cânta în jurul Palatului Buckingham.

Aflați amănunte de pe fanatik.ro.

Comentarii