Enoriașii de la Biserica Sfântul Ierarh Nectarie au văzut pe viu cum se salvează viața celor aflați în situații de urgență. Activitate ISU

luni, 11 martie 2024, 11:39
1 MIN
 Enoriașii de la Biserica Sfântul Ierarh Nectarie au văzut pe viu cum se salvează viața celor aflați în situații de urgență. Activitate ISU

O slujbă mai aparte a avut loc duminică la Biserica Sfântul Ierarh Nectarie. Mai mulți angajați ISU au arătat enoriașilor cum se folosesc stingătoarele în caz de incendiu sau cum se alvează vieți.

Acțiunea a avut loc  cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Teofan, având la bază protocolul de colaborare încheiat între Arhiepiscopia Iașilor și ISU Iași, în domeniul prevenirii situațiilor de urgență, potrivit unui comunicat de presă ISU.

În cadrul acesteia au fost prezentate de către reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență, o serie de măsuri cu privire la modul de comportament ce trebuie adoptat în cazul producerii diferitelor situațiilor de urgență, respectiv exemplificarea utilizării unui stingător.

De asemenea, cei prezenți au învățat de la un paramedic SMURD, modalitățile de acordare a primului ajutor pentru cei aflați în dificultate. Facem precizarea că, în baza protocolului de colaborare menționat anterior, acest tip de activități se vor desfășura în cursul acestui an în mai multe unități ale Arhiepiscopiei Iașilor.

Comentarii