Eroul de la supermarket: Un medic ATI din Suceava salvează o fetiţă de 2 ani înecată cu mâncare

Doctoriţa Violeta Ştefan a intervenit prompt şi aduce la viaţă copilul într-un incident şocant la cumpărături

luni, 13 noiembrie 2023, 10:27
2 MIN

Într-un incident dramatic petrecut la un supermarket din Suceava, o fetiţă în vârstă de doar 2 ani a fost salvată dintr-o situaţie de înec cu mâncare datorită intervenţiei rapide a dr. Violeta Ştefan, medic primar ATI de la Spitalul Clinic de Urgenţă "Sf. Ioan cel Nou" din Suceava, conform monitorulsv.ro.

Un cititor a semnalat situaţia şi a trimis imagini de la locul incidentului, confirmând prezenţa medicului ATI la faţa locului. Contactată telefonic, dr. Violeta Ştefan a povestit despre momentul în care a devenit eroina neaşteptată a unei familii aflate în pragul tragediei.

Sâmbătă după-amiază, în timp ce era la cumpărături, doctoriţa a auzit ţipete şi s-a întors imediat să afle ce s-a întâmplat. Aflând că un copil s-a înecat, fără ezitare, s-a apropiat şi a intervenit imediat. Fetiţa se afla întinsă pe o masă, cu faţa vânătă, iar dr. Violeta Ştefan a aplicat manevrele necesare pentru a îndepărta fragmentul de aliment care cauza înecul.

"Am întors-o, am lovit-o între omoplaţi şi mă gândeam să încep masajul cardiac, dar a eliminat fragmentul de aliment şi nu a mai fost necesar, a început să respire. Până au venit colegii de la Ambulanţă am stat cu mâna pe puls şi am supravegheat-o," a relatat medicul.

În timpul intervenţiei, atmosfera era tensionată, iar doctoriţa încerca să calmeze situaţia şi să asigure părinţii că totul va fi bine. Cu toate dificultăţile, fetiţa şi-a revenit complet şi a fost transportată la spital pentru verificări suplimentare.

După incident, familia a transmis mulţumiri medicului erou pentru intervenţia promptă şi salvatoare. Cazul reprezintă un exemplu remarcabil de solidaritate şi devotament într-un moment de criză, arătând că eroii pot apărea chiar şi în cele mai neaşteptate locuri, precum un simplu supermarket.

Comentarii