Eșec al vizitei lui Budăi la Comisia Europeană, unde a cerut refacerea PNRR. Mai multe țări au depus noi programe, Bruxelles-ul le-a aprobat. România n-a trimis noua variantă

vineri, 30 iunie 2023, 09:09
1 MIN
 Eșec al vizitei lui Budăi la Comisia Europeană, unde a cerut refacerea PNRR. Mai multe țări au depus noi programe, Bruxelles-ul le-a aprobat. România n-a trimis noua variantă

Eșec deplin al vizitei lui Budăi la Comisia Europeană, unde a cerut refacerea PNRR: mai multe state au depus noi programe, iar Bruxelles-ul le-a aprobat. România nici n-a depus noua variantă, arată datele de pe site-ul UE care monitorizează evoluția programelor de redresare și reziliență.

Alte 11 state fie au depus un nou plan de reconstrucție, fie au primit chiar aprobarea finală a Comisiei Europene.

Eșec al vizitei lui Budăi la Comisia Europeană, unde a cerut refacerea PNRR

În 17 mai, ministrul Muncii, Marius Budăi, a fost la Bruxelles, iar după ce a revenit în România a anunțat că PNRR va fi modificat astfel încât plafonul de 9,4% la cheltuielile cu pensiile va fi eliminat. Budăi a fost însoțit în acea vizită de Marcel Boloș, pe atunci ministru al Proiectelor și Investițiilor Europene.

Ultimele date de pe site-ul „Recovery and resilience scoreboard” sunt din 27 iunie. Pe acest site nu apre vreo informație că Bruxelles-ul ar fi aprobat plata, fie și parțială, a tranșei doi din fondurile destinate României. Cererea de plată a fost depusă în decembrie 2022.

„Salut anunțul Comisiei Europene privind aprobarea cererii de plată nr. 2 din PNRR. În urma eforturilor ministrului investițiilor și proiectelor europene din ultima săptămână am reușit să #reducem suma reținută din această tranșă de la 150 de milioane la doar 50 de milioane de euro”, a scris Ciolacu, pe Facebook, la 27 iunie.

Mai mult, pe defapt.ro

Comentarii