Este nevoie urgentă de sânge pentru a susține viața unui tânăr din Iaşi

miercuri, 10 februarie 2021, 18:35
2 MIN
 Este nevoie urgentă de sânge pentru a susține viața unui tânăr din Iaşi

Emil-Nicuşor Maxim este un tânăr în vârstă de 39 de ani, împătimit iubitor al naturii şi constant implicat în acţiuni de binefacere. Totul a început acum 14 zile când în urma unor analize s-a prezentat la urgenţe, iar din acel moment a început coşmarul.

A fost diagnosticat la câteva zile cu cancer de sânge care deja îi afecta organele din abdomen din cauza unor cheaguri de sânge formate în vene. Starea sa s-a înrăutăţit zilnic, ajungând sâmbătă dimineaţă la secţia 3 ATI a Institutului Clinic Fundeni.

În acest moment nu mai este conştient, iar sângele este utilizat pentru a-l ţine în viaţă zi de zi. El are o grupă de sânge rară, B3 Rh negativ şi am întâmpinat probleme în ceea ce priveşte rezervele de sânge. El primeşte zilnic atât sânge, cât şi elemente din sânge precum trombocite şi fibrinogen uman (pe acestea le primeşte separat de sânge şi se obţin tot din sângele donat).

Se poate dona în orice centru din ţară, orice grupă de sânge, iar el va primi în schimb sângele de care are nevoie. Motivul pentru care insistăm şi rugăm persoanele cu grupa lui de sânge să doneze constă în rezervele foarte reduse, duminică aflând chiar că într-un centru de la care primea el nu mai era deloc B3 Rh negativ.

Mulţumim din toată inima medicilor din Institutul Clinic Fundeni implicaţi în cazul lui, care fac eforturi supraomeneşti pentru a-l ajuta, luptând zi de zi alături de noi pentru el! Mulţumim şi tuturor celor care s-au mobilizat şi solidarizat cu acest caz, faptele să vă fie răsplătite înzecit în fiecare moment al vieţii!

Comentarii