De Business

Punem punctul pe știi

Europa se pregătește pentru întreruperile rețelelor mobile. Ce măsuri au luat unele state europene

joi, 29 septembrie 2022, 14:22
1 MIN
 Europa se pregătește pentru întreruperile rețelelor mobile. Ce măsuri au luat unele state europene

Cândva de neconceput, telefoanele mobile s-ar putea ”închide” în toată Europa în această iarnă, dacă întreruperea curentului sau raționalizarea energiei vor distruge anumite părți ale rețelelor mobile din regiune.

Decizia Rusiei de a opri aprovizionarea cu gaze pe calea cheie de aprovizionare a Europei în urma conflictului din Ucraina a crescut șansele de penurie de energie. În Franța, situația este agravată de mai multe centrale nucleare care se închid pentru întreținere.

Oficialii din industria telecomunicațiilor spun că se tem că o iarnă severă va pune la încercare infrastructura de telecomunicații a Europei, forțând companiile și guvernele să încerce să atenueze impactul.

În prezent, în multe țări europene nu există suficiente sisteme de rezervă pentru a face față întreruperilor de energie electrică, au spus patru directori de telecomunicații, ridicând perspectiva întreruperii telefoanelor mobile.

Țările Uniunii Europene, inclusiv Franța, Suedia și Germania, încearcă să se asigure că în cel mai rău scenariu comunicațiile pot continua, chiar dacă întreruperile de curent ajung să epuizeze bateriile de rezervă instalate pe miile de antene celulare răspândite pe teritoriul lor.

Europa are aproape jumătate de milion de turnuri de telecomunicații și majoritatea dintre ele au baterii de rezervă care durează aproximativ 30 de minute pentru a rula antenele mobile. Citeşte mai mult pe dcnews.ro.

Comentarii