Evoluţie diplomatică suprinzătoare: Xi Jinping a vorbit cu Volodimir Zelenski

miercuri, 26 aprilie 2023, 15:38
1 MIN
 Evoluţie diplomatică suprinzătoare: Xi Jinping a vorbit cu Volodimir Zelenski

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a anunţat miercuri că a avut o convorbire telefonică "lungă şi semnificativă" cu liderul chinez Xi Jinping şi a spus că speră că aceasta va da un impuls relaţiilor cu Beijingul. Convorbirea a fost confirmată şi de Beijing, anunţă Reuters şi The Guardian.

"Am avut o convorbire telefonică lungă şi semnificativă cu preşedintele Xi Jinping", a scris Zelenski pe Twitter. "Cred că această convorbire, precum şi numirea ambasadorului Ucrainei în China, vor da un impuls puternic dezvoltării relaţiilor noastre bilaterale", a menţionat liderul ucrainean.

China va trimite reprezentanţi speciali în Ucraina şi va purta discuţii cu toate părţile în vederea soluţionării crizei din această ţară, i-a transmis miercuri preşedintele Xi Jinping omologului său ucrainean, a relatat, la rândul său, presa de stat chineză.

China se va concentra pe promovarea discuţiilor de pace şi va face eforturi pentru o încetare a focului cât mai curând posibil, i-a spus Xi lui Zelenski, potrivit presei de stat chineze.

Xi a declarat la începutul lunii aprilie că este dispus să vorbească cu Zelenski atunci când va considera că este momentul potrivit.

Zelenski i-a cerut în mod repetat lui Xi să se întâlnească cu el, inclusiv după ce liderul chinez l-a vizitat pe preşedintele rus Vladimir Putin la Moscova luna trecută.

 

Comentarii