Examenul de evaluare națională 2021 se reprogramează după bacalaureat

marți, 23 martie 2021, 17:19
2 MIN
 Examenul de evaluare națională 2021 se reprogramează după bacalaureat

​Examenul de evaluare națională în 2021 va fi reprogramat, astfel că elevii de clasa a opta vor susține examenul după cel de bacalaureat, și nu înainte, cum prevede în prezent structura anului școlar 2020-2021.

„Examenul de evaluare națională se va muta după examenul de bacalaureat și în acest fel încercăm să perturbăm cât mai puțin sturctura anului școlar și a anului universitar”, a anunțat ministrul, în cadrul unei conferințe World Vision – Edupedu.

În ceea ce privește examenul de bacalaureat, acesta rămâne la datele deja stabilite, pentru a nu fi perturbat și anul universitar, a mai precizat Cîmpeanu.

CITESTE SI: Vacanță toată luna aprilie și decalarea examenelor, în discuție la Ministerul Educației

„Nu vor fi perturbate simulările, care se încheie pe data de 31 martie, deci școlile vor rămâne deschise cel puțin până la data de 1 aprilie”, a mai spus ministrul.

„Ținând seama de constrângerile din partea educației și din cea sanitară, e foarte probabil este că vom decala Evaluarea Națională și admiterea la liceu”, a adăugat acesta.

Întrebat dacă s-ar putea modifica programa pentru examenul de evaluare națională, acesta a răspuns că „atâta vreme cât nu modificăm numărul de săptămâni de școală, atâta vreme cât am adaptat deja programa de examene la acest an total atipic, și elevii se pregătesc in acest fel, nu consider că sunt motive de modificare în plus”.

Potrivit calendarului școlar în vigoare, examenul de bacalaureat se încheie pe 9 iulie, cu afișarea rezultatelor finale. Probele se termină pe data de 1 iulie, când are loc proba de limba maternă.

„Având în vedere agravarea situaţiei epidemiologice, vom lua în considerare modificarea structurii anului şcolar, în aşa fel încât printr-o prelungire a vacanţei de primăvară să reprogramăm, dacă va fi cazul, examenele naţionale. Cert este că ne dorim ca ele să fie organizate cu prezenţă fizică pentru a asigura relevanţa acestor examene naţionale”, afirmase mai devreme ministrul, citat de News.ro.

Comentarii