(EXCLUSIV) Instanța a decis: Movilă va plăti o șesime din venitul net, copilului din flori

luni, 18 aprilie 2022, 14:43
2 MIN
 (EXCLUSIV) Instanța a decis: Movilă va plăti o șesime din venitul net, copilului din flori

Avocatul Carmen Mariana Diaconu a câștigat încă o rundă în procesul copilului pe care îl are cu fostul deputat Petru Movilă. Cei doi au avut o relație, cu toate că Movilă este căsătorit cu un medic, din anul 2011. Mai întâi, femeia avocat l-a dat în judecată pe Movilă pentru a stabili paternitatea copilului ei și a câștigat, însă cei doi nu s-au înțeles cu privire la cuantumul pensiei de întreținere. 

Astazi, instanța a decis astăzi ca fostul deputat să plătească lunar o șesime din venitul său lunar. Movilă are un venit de aproximativ 10.000 de lei din activitatea de city manager al municipiului Iași. 

CITESTE SI: Fostul parlamentar Petru Movilă are un copil din flori pe care nu-l recunoaște. Date oficiale!

”Admite în parte cererea având ca obiect stabilire pensie de întreţinere, formulată de reclamantul D. V., prin reprezentant legal D. C.M. în contradictoriu cu pârâtul M.P. Stabileşte şi obligă pârâtul M. P. să plătească către reprezentantul legal D.C. M. şi în favoarea minorului D.V. pensie lunară de întreţinere în cuantum de 1/6 din venitul net realizat, (urmând ca în totalul venitului net lunar al pârâtului să nu fie inclusă indemnizaţia reparatorie acordată în baza Legii nr. 341/2004), dar nu mai puţin de 1/6 din venitul minim net pe economia naţională, care se va plăti de la data introducerii acţiunii – 22.10.2021 și până la majoratul copilului. Executorie provizoriu de drept conform art. 448 al.1 pct. 4 C.proc.civ. Obligă reclamantul să plătească pârâtului suma de 500 lei, cu titlu de cheltuieli de judecată reprezentând onorariu de avocat, proporţional cererii admise. Cu drept de apel în termen de 30 de zile de la comunicare, cererea de apel urmând a fi depusă la Judecătoria Iaşi. Pronunţată azi, 18.04.2022, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei, în condiţiile art. 396 alin.2 Cod procedură civilă”, se arată în decizia Judecătoriei Iași.

Comentarii